Wanita HamiI 8 Bulan Teringin Kuey Teow Selepas Tengok Vide0 Khairulaming, MaIangnya Cubaan Suami Masak GagaI… Tak Sangka Idola Siap Hantar 3 Menu Air Tangannya

JIKA sebelum ini mereka hanya menonton video masakan Khairulaming di Instagram, namun siapa sangka pasangan suami isteri ini dapat merasai sendiri air tangan selebriti media sosial itu!

Ibarat mimpi menjadi kenyataan apabila Khairulaming atau nama sebenarnya, Khairul Amin Kamarulzaman muncul di depan mata dan menyerahkan sendiri lauk pauk yang disediakan khas buat mereka.

Berkongsi cerita, Ashraf Ahmas berkata segala-galanya bermula apabila isterinya, Auni Izzati yang sedang hamiI lapan bulan meng1dam untuk menikmati kuey teow selepas menonton satu video masakan selebriti media sosial tersebut.

“Satu hari tu isteri ada menonton video Khairulaming yang memasak kuey teow daging. Dia teringin nak makan lalu saya pun beli bahan-bahan dan buat seperti mana yang diajar di dalam video.

“Saya cuba juga walaupun bukan handal di dapur. Tapi isteri komen katanya tak sama. Saya pun hiIang punca juga macam mana nak bagi sama sebab dah ikut step dalam video.

Ashraf mencuba nasib dengan menghantar ciapan kepada salah satu posting Khairulaming.

“Nak dijadikan cerita, Khairulaming baru-baru ni ada post dekat Twitter, dia nak beri giveaway kepada pengikutnya sempena bilangan pengikutnya yang mencecah 500,000 di Twitter.

“Jadi saya pun cuba nasib. Orang lain ada minta iPad, iPhone dan sebagainya. Tapi saya tweet dan beritahu isteri teringin sangat nak makan masakan Khairulaming. Saya saja cuba, untung-untung rezeki isteri dan bayi kami,” kata lelaki berusia 25 tahun ini.

Menurut Ashraf, tanpa disangka Khairulaming menghantar mesej kepadanya menerusi Direct Message (DM) di Twitter pada malam hari yang sama.

Ayam b4kar, sotong b4kar, daging harimau menangis dan sos Thai yang disediakan Khairulaming istimewa untuk Ashraf dan isterinya. 

“Masa tu rasa terharv, terkejvt semualah. Dalam mesej tu dia tanya isteri teringin nak makan apa. Saya beritahu dia, tak kisah apa-apa pun.

“Dia kemudian beritahu, esok (Isnin) you all tak payah masak lunch. Kebetulan kami sedang bekerja dari rumah ketika ini. Alhamdulillah, tengah hari Isnin Khairulaming sampai dengan membawa lauk hasil air tangannya,” cerita bakal bapa itu lagi.

Tiga jenis lauk disediakan oleh selebriti yang terkenal dengan tagline ‘Hey, what’s up guys’ itu istimewa buat Ashraf dan isterinya iaitu sotong b4kar, ayam b4kar dan daging harimau menang1s bersama sos Thai.

“Sebaik saja lauk masuk mulut, memang isteri saya terus terdiam sebab menikmati masakan Khairulaming. Memang dia betul-betul puas hati… kira keinginannya tercapai.

“Seperti mana kita semua terliur tengok resepinya di video, macam itulah rasa masakannya… memang rasanya sangat sedap.

“Saya nak ucapkan terima kasih tak terhingga kepada Khairulaming sebab susah payah tunaikan keinginan isteri saya. Memang selepas ini boleh bercerita kepada anak cucu,” ujarnya berseloroh.

Isteri Ashraf, Auni Izzati terharv kerana dapat merasai sendiri air tangan Khairulaming.

Bercerita lebih lanjut mengenai pengalamannya sepanjang tempoh keham1lan isteri, Ashraf berkata dia boleh dikira bertuah kerana wanita berkenaan tidak banyak ‘ragam’ walaupun sedikit sensitif.

“Wanita ham1l yang meng1dam ni tak boleh jangka. Ada yang boleh ditunaikan, ada yang mustahil. Macam saya, syukur kerana apa yang isteri nak, tak ada yang pel1k-pel1k. Contohnya nak makan laksa pasar malam dan sebagainya.

Pasangan suami isteri ini bakal menimang cahaya mata sulung tidak lama lagi.

“Kalau dia mahu sesuatu, saya cuba adakan. Macam dia teringin kuey teow, saya cuba masak sendiri dulu. Mungkin rezeki dia, bila ngam pula dengan tweet Khairulaming nak beri giveaway.

“Jangan buat main kalau wanita meng4ndung meng1dam. Bagi bakal bapa di luar sana, banyakkan bersabar dan cuba usahakan sebaiknya buat isteri masing-masing.

“Terima kasih kepada rakan-rakan dan netizen yang beri komen positif. Doakan juga moga proses kelahiran isteri saya nanti dipermudahkan,” ujarnya lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

Be the first to comment on "Wanita HamiI 8 Bulan Teringin Kuey Teow Selepas Tengok Vide0 Khairulaming, MaIangnya Cubaan Suami Masak GagaI… Tak Sangka Idola Siap Hantar 3 Menu Air Tangannya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*