VIDEO “Brother Ni Jumpa ‘H4ntu’ Di Jalan Raya.” Sekali Dia Pergi Dekat

Kebiasaannya lebuh raya akan dikaitkan dengan cerita h4ntu kerana percaya bahawa roh-roh terk0rban yang m4ut gara-gara insi-den kem4langandi beberapa kawasan highway tersebut mengha4ntui lokasi berkenaan. Namun ada juga perbuatan tersebut kerana perbuatan tidak bertanggunjawab manusia sendiri

Tidak dinafikan masih terdapat banyak pihak tidak bertanggungjawab dalam melakukan perkara yang tidak sepatutnya ketika berada di jalan raya.

Bukan itu sahaja, mereka yang bertujuan untuk menakut-nakutkan pengguna jalan raya juga wujud sehingga sanggup membuat sebuah patung yang kelihatan seperti hantu.

Perkara ini termasuklah dengan sebuah video yang dimuat naik satu akaun di Twitter iaitu @anthraxxxx di mana terdapat seorang lelaki yang membongkar keadaan sebenar tentang perkara tersebut.

Berdasarkan rakaman itu, lelaki berbaju hitam tersebut menceritakan perkara sebenar bahawa ia bukanlah h4ntu seperti disangka orang ramai.

Sebaliknya, ia hanya sehelai kain yang dililit pada sebatang kayu agar terkelihatan seperti h4ntu bagi men4kut-nakvtkan pengguna jalan raya.

Justeru, dia memberi pesanan agar pihak yang tidak bertanggungjawab terbabit menghentikan perbuatan berkenaan demi keselamatan sejagat terutamanya warga emas yang menggunakan jalan raya berkenaan.

Ternyata, orang ramai bersetuju dengan pesanan tersebut dan keadaan itu membuatkan pengguna Twitter berasa m4rah dengan tindakan tidak bermoral sedemikian.

VIDEO :

Sumber: Himpunan Cerita Lawak

Jom lihat  lebuh raya paling berh4ntu dan dit4kuti ramai masyarakat di Malaysia!

1 Lebuhraya Tangkak – Muar (Plus)

Pada tahun 2012, sebuah persatuan bangsa Cina di daerah Tangkak/Muar telah mendapat kebenaran dari pihak berwajib untuk menutup laluan lebuhraya di kedua-dua arah bagi menjalankan satu ritual “membersihkan” kawasan tersebut dari g4ngguan mahklvs halvs dari terus mengg4nggu pengguna lebuhraya terbabit, dan beberapa wartawan dari syarikat penerbitan tempatan juga turut dijemput bagi melaporkan “peristiwa” berkenaan.

Dengan kerjasama dari pihak Polis, mereka mula menutup laluan terbabit pada jam 11 malam, bersesuaian dengan masa untuk hantu bergerak secara aktif dan akan memudahkan “kerja-kerja” mereka. Ritual “pembersihan” itu turut melibatkan dua lagi bangsa pengamal perubatan, iaitu wakil dari Melayu dan India, masing-masing dikatakan mampu untuk berinteraksi dengan makhlvs halvs.

Menurut laporan seorang saksi yang turut berada di lokasi, segala perancangan mereka untuk menjadikan laluan tersebut “bebas” dari sebarang kekac4uan jin dan h4ntu, tidak berjalan dengan sempurna, senang kata, tidak berjaya.

Salah seorang anggota polis yang bertugas telah men1nggal dunia, akibat dirasuk oleh makhlvk halvs terbabit, dan bomoh berbangsa Melayu yang membantu polis itu turut mati bersama. Sejurus kejadian tersebut, mereka semua memutuskan untuk beredar dari situ dengan secepat mungkin bagi mengelak dari kemungkinan perkara yang lebih bvruk akan berlaku.

2 Lebuh Raya Gurun (PLUS)

Katanya pernah berlaku kepada satu keluarga Cikgu bahasa Arab yang baru balik dari bercuti di Cameron Highland. Tiba2 anak saudaranya dia yang umur 2 tahun menangis tak terus-menerus. Pujuk pun dia tak mahhu diam dan ini berlaku lepas masuk ke Highway Gurun ni. Lebih s3ram lagi apabila kereta yang dipanadu tiba-tiba jadi luar biasa berat. Masa berhenti di kawasan rehat gurun, Isteri cikgu tersebut sempat merakam foto.

Dalam gambar tu kelihatan seorang wanita berkebaya merah. Menurut cerita orang-orang di situ, makhlvk yang terakam bersama dalam foto mist3ri berkenaan adalah entiti yang digelar h4ntu berkebaya merah. Ia memang wujud dan selalu ganggu pengguna lebuhraya tu. Ada saksi mengatakan ada kemal4ngan yang berlaku sebab mengelak makhlvk berkebaya mer4h ini. Wallahualam.

3 Bukit Putus, Negeri Sembilan

Jalan bengkak-bengkok seperti ular kena palu merupakan laluan paling seram pada waktu tengah malam di Malaysia. Bukit Putus pernah menjadi lokasi banyak kemalangan dan aktiviti jen4yah, antaranya mayat dicampak ke dalam gaung.

Antara kisah seram yang berlaku di sini adalah pemandu yang terserempak dengan sekumpulan orang sedang mengusung keranda. Jika bernasib baik, anda akan ternampak wanita mendukung anak di tengah jalan dan ada pula orang lain yang melihat seorang wanita berjalan dengan tiga orang kanak-kanak.

“Ini cerita tahun 90-an dulu. Masa tu, saya bertugas dalam JPAM. Saya berulang alik dari Felda Kepis ke Seremban. Kejadian itu berlaku selepas selesai habis bertugas. Saya gerak dari JPAM jam 12.30 tengah malam dan tiba laluan kedua selekoh jam 1 pagi dari Seremban.

“Tempatnya di kawasan kebun durian dekat selekoh paling tajam di jalan lama Bukit Putus. Masa itu naik kereta. Sebelum ini, kawan ada bagi tahu laluan itu agak scary tapi saya tidak percaya.

“Hinggalah, pada malam itu, saya ternampak seorang perempuan berjalan di tengah jalan bersama tiga anaknya dan seorang didvkung.

Perasaan ketika itu, hanya ALLAH SWT yang tahu. Takkanlah, jam 1 pagi ada orang di kawasan itu dan di situ tiada rumah. Memang seram sejuk waktu itu. Saya teruskan perjalanan seperti biasa tanpa menegur perempuan itu.” kata Shahrudin Abd Halim.

#4 Lebuh Raya Karak, Pahang

Lebuhraya karak mula dibina pada 1970 dan mula dibuka kepada orang ramai pada 1977. Lebuhraya ini menghubungkan Kuala Lumpur dengan Karak dan jaraknya lebih kurang 60.0 km. Lebuhraya ini mempunyai sepasang terowong di kawasan peranginan terkenal iaitu Genting Highland.

Terdapat pelbagai kisah misteri dan seram mengenai lebuhraya ini yang dikatakan berh4ntu. Antaranya paling popular kisah VOLKSWAGEN KUNING.

Selalunya pemandu akan dik4cau selepas terowong karak..Kereta ini akan memotong kereta anda dan selepas itu dia akan bawa perlahan tanpa pemandu di dalamnya.

Puncanya dipercayai bermula dari sebuah kisah seorang isteri curang yang telah membu-nuh suaminya dengan kej4m dan kemudian mer4mpas kereta Volkswagen kuning milik suaminya.

Sang suami m4ti sambil menyimpan rasa dendam yang membara untuk memiliki semula Volkswagen kuning tersebut. Kenyataannya, jika benar h4ntu Volkswagen kuning ini wujud dan pernah dilihat orang, maka itu adalah jin (keturunan iblis yang bergelar jembalang), bukan si suami malang yang m4ti dibu-nvh ke-j4m.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: trending sgt/https://www.motifviral.dnqj.my/2021/01/05/video-brother-ni-jumpa-hantu-di-jalan-raya-sekali-dia-pergi-dekat/

Be the first to comment on "VIDEO “Brother Ni Jumpa ‘H4ntu’ Di Jalan Raya.” Sekali Dia Pergi Dekat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*