“Goodbye and thank you” – Tragedl Nah@s Sriwijaya, Ini Antara Posting IG Stories Terakhir Penumpang Sebelum Berlepas

Kita digemp4rkan dengan berita pesawat Sriwijaya Air yang telah terhemp4s di Kepulauan Seribu beberapa minit selepas berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta, Jakarta Sabtu lalu.

Pesawat Sriwijaya Air SJ182 yang dalam penerbangan dari Jakarta ke Pontianak itu terlebih dahulu h1lang dari radar sebelum disahkan terhemps, lapor Liputan 6.

Vir4l sekarang di media sosial terutamanya di TikTok tentang posting Instagram Stories man.gsa nah4s pesawat terbabit sebelum berlepas pada jam 2.36 petang waktu Indonesia Barat.

Perkara itu telah dikongsikan oleh akaun TikTok @raffisyah20. Dalam video tersebut, man.gsa yang dikenali sebagai @classics_fay di Instagram telah memuat naik IG Stories di mana dia mengucapkan ‘Goodbye and thank you’ sebelum berlepas. 

@raffisyah20

postingan terakhir story’ nya dia berkata goodbye & thankyou ##sj182 ##penerbangan ##pesawatjatuh ##sriwijayaair ##korban

♬ Hurts So Good – Astrid S

Ramai antara mereka sed1h dan berdvka cita dengan kata-kata terakhir man.gsa turut meninggalkan komen di video TikTok terbabit.

Selain itu, akaun TikTok berkenaan juga turut berkongsi chat terakhir krew pesawat Sriwijaya Air terbabit bersama isterinya yang juga seorang pramugari. Tak boleh nak bayangkan macam mana perasaan keluarga mngsa sekarang ni.

@raffisyah20

cek Instagram nya sedih bgt ##pesawatjatuh ##sj182 ##flightattendants ##penerbangan ##sriwijayaair ##terupdate ##kabarduka ##pramugariindonesia

♬ Kamu & Kenangan – Maudy Ayunda – All About Music 🎵

Tak sanggup rasanya nak baca perbualan terakhir antara wanita ni dengan suaminya yang dikatakan juga seorang krew kapal terbang itu. Dalam perbualan tersebut, dapat dilihat krew penerbangan itu memberitahu isterinya bahawa dia akan berlepas namun setelah lebih sejam, tiada sebarang khabar dari lelaki terbabit.

@raffisyah20

prayforsj182 ##pesawatjatuh ##fypdongggggggg ##sj182 ##flightattendants ##penerbangan ##kabarduka ##fypシ ##sriwijayaair

♬ Kangen tapi gabisa ngelakuin apapun – 𓏲𖥸 𝐈𝐕𝐘 ೫‧.⋆

Yang lagi sed1h, ada juga sepupu mngsa tr4gedi ini yang turut berkongsi Instagram stories terakhir mangsa sebelum berlepas ke Pont1anak. Dorang pun mesti tak sangka yang IG Stories tu merupakan posting terakhir dari mngsa. 

Sama-sama kita doakan agar kesemua mangsa nahas akan segera dijumpai dan semoga operasi pencarian akan dipermudahkan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Lobakmerah

Be the first to comment on "“Goodbye and thank you” – Tragedl Nah@s Sriwijaya, Ini Antara Posting IG Stories Terakhir Penumpang Sebelum Berlepas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*