Ibu Dkwa Anaknya Dikgk0ng Oleh ‘Be.tina’, Aiman Tampil Beri Penjelasan

KUALA LUMPUR: Status dimuat naik ibu Aiman Tino yang mend.akwa anaknya sudah berubah hingga melupakan keluarga, meletakkan penyanyi dan pelakon itu sekali lagi dalam k.ontroversi.

Perkongsian Hazelina Mat Jalil melalui Instagram (IG) Story yang mend.akwa terk.ilan dengan sikap Aiman yang sukar dikesan dan dihubungi, pantas tular hingga menjadi t0pik hangat netizen, malam tadi.

Lebih mengejutkan, Hazelina mend.akwa anaknya itu mengab.aikan karier dan dik.ongkong seorang wanita dikenali sebagai Farah, sejak akhir-akhir ini.

Kali Ter4khir Jumpa Aiman Tino Tahun Lalu, Fara Hezel

Penyanyi Fara Hezel terkejut apabila ibunya, Hazelina Mat Jalil mendakwa adiknya, Aiman Tino kini telah menghil4ngkan diri.

Malah Fara memberitahu kali terakhir dia berjumpa dengan Aiman adalah pada tahun lalu.

“Allahuakhbar, mengenai Aiman tu saya tak tahu apa yang berlaku. Tahu-tahu ibu muat naik status begitu. Nak cakap lebih-lebih pun tak tahu apa-apa.

“Kali ter4khir saya berjumpa dengan Aiman pada Disember tahun lalu. Itu pun ketika saya pulang ke kampung untuk berpantang selepas melahirkan anak pertama.

“Kini saya menetap di Terengganu bersama suami dan anak,” katanya kepada Gempak ketika dihubungi menerusi aplikasi Whatsapp.

Fara diminta mengulas mengenai kapsyen yang dimuat naik ibunya di Instagram yang meluahkan rasa terkilan terhadap adiknya yang didakwa mula meng4baikan kerjaya seninya dan menghil4ngkan diri.

Lebih h4ngat lagi apabila ibunya mendakwa anaknya itu dik4wal oleh seorang wanita yang dipercayai kekasihnya.

“Kalau dah tak nak jadi artis sila buat pengumuman jangan susahkan kami. Macam tu lah kalau dah dik0ngkong ‘betin4’, telefon tak angkat.

“Wartawan dan stesyen televisyen cari. Harap maklum pada yang berkenaan,” katanya menerusi Instagram.

Aiman Tampil Bersuara

Menghubungi Aiman atau nama sebenar, Mohammad Aiman Yusri, penyanyi ini menjelaskan apa yang berlaku berp.unca daripada s.alah faham.

“Semuanya s.alah faham dan k.hilaf atas diri sendiri. Tabiat saya sejak dahulu lambat membalas mesej diterima melalui WhatsApp dan menjawab panggilan lalu timbul andaian itu dan ini.

“Ini termasuk Mama yang meluahkan perasaan di IG. Saya ada kalanya terlupa hendak membalas panggilan orang lain dan mengab.aikan mesej diterima.

“Perkara begini yang saya ambil mudah membuatkan orang lain termasuk ibu bapa terk.ilan sampai mereka boleh fikir macam-macam,” katanya yang segera pulang ke rumah keluarga di Kuala Kubu Baru, Selangor untuk meleraikan m.asalah.

Memberitahu lagi, Aiman sedar sikap sambil l.ewanya itu meny.usahkan ramai pihak termasuk keluarga.

“Saya mengaku sikap begini mendatangkan m.asalah kepada karler. Ibu bapa mana yang tidak r.isau jika berdepan kelakuan anak begini.

“Saya harap tablat ini dapat diubah demi kebaikan. Saya tak boleh fikir mudah dan ambil ringan perkara yang sebenarnya penting hingga boleh meny.usahkan orang lain,” katanya.

Menjawab d.akwaan konon dik0ngkong gadis dikenali sebagai Farah, Aiman mengaku mereka berkenalan atas urusan kerja.

“Apa yang terjadi tidak perlu bab.itkan dia atau orang luar. Macam saya cakap, semua ini s.ilap sendiri,” katanya.

Sementara itu, Aiman menjelaskan, dia tidak dapat menghadiri sidang media maya pengumuman konsert v.irtual, ITSU 360 Care U, pada jam 2 petang ini, atas beberapa sebab.

Konsert ITSU 360 Care U bakal distrim secara langsung dari Mega Star Arena, di sini, pada 20 Februari depan.

Selain Aiman, konsert itu membariskan artls terkenal seperti Ella, Wany Hasrita, Naim Daniel dan Ernie Zakri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Kredit : BHOnline

Be the first to comment on "Ibu Dkwa Anaknya Dikgk0ng Oleh ‘Be.tina’, Aiman Tampil Beri Penjelasan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*