VIDEO “Adik Ini Kant0i Dengan P0lis Maln Dekat Tepi Sungai.” Sekali Dia Menjaw4b Balik

Bukan sehari dua tapi sudah lama anak-anak terk.urung tidak dapat ke mana-mana sepanjang temp0h Perlntah K.awalan Perg.erakan (PKP) sampailah ia dil.onggarkan ke Perlntah K.awalan Perg.erakan Bers.yarat (PKPB) dan kembali kepada PKP semula.

Meskipun ada sekt0r dibuka secara perlahan lahan dan ada beberapa aktlviti dibenarkan, kebanyakan ibu bapa masih kurang beranl membenarkan anak berladah di luar kerana tidak mahu sebarang r.isiko.

Apatah lagi apabila Kem.enterian Keslhatan Malaysia (KKM) sering meng.ingatkan bahawa kanak-kanak terg.olong dalam kel.ompok beri.siko tinggi dij.angkiti C0vid 19 sekiranya terd.edah kepada rantalan pen.ularan w.abak pandemlk itu.

Justeru, dalam temp0h yang panjang ini, dengan kehidupan baharu yang anak-anak terp.aksa lalui, tidak dapat dibayangkan bagaimana k.eluh k.esah jlwa mereka kerana sebelum ini mereka dapat bersama rakan dan bermaln.

Kant0i Dengan Abang Polis

Seperti yang tular di media sosial hari ini, dilihat abang polis sedang menas.ihati dua kanak kanak yang sedang bermaln di tepi sungai telah menarik perhatlan netizen.

Tahu Tak Sekarang Muslm Apa

VIDEO :

Reaksi Orang Ramai

Budak 2org tu buat lawakk sungguh. Ckp pun pandai budak belah belah mana tu.

Bagus tuan ni.. macam ni la mnasihat sambil layan budak budak ni… Budak budak ni dia n.akal tapi bila kita naslhat dia akan dgar dan faham..terbaik.

Tang jawab keje sekolah siap dah tu tak t.ahan, Bagus budak ni t.akut pulak kan ngan polis pandai.

Paddu la hang adik…pandai cakap noh. apa-apa pun terbaik PDRM.

C0mel2 adik2 ini hehehe mana ibu bapa tida l.arang mandi sungai kan b.ahaya.nanti tiba2 banjlr aduhal mambg kenapa lah mel.intang terus.

Bagus abg polis ni.. cara ayah mngajar anak moga abam polis ni dirahmati dn dipermudahkn sgala urusan beliau amin.

PKP: Hanya 2 wakil isi rumah dibenar keluar dapatkan bekalan keperluan

Terdahulu kerajaan  Hanya dua wakil isi rumah dibenarkan keluar bagi mendapatkan bekalan seperti makanan, penokok diet, ubat dan barangan keperluan asas lain, di negeri dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata mereka hanya dibenarkan keluar untuk mendapatkan bekalan itu dalam radius tidak melebihi 10 kilometer (km) dari kediaman masing-masing.

“Bagi khidmat penjagaan kesihatan, maksimum tiga orang dibenarkan, termasuk pesakit untuk mendapatkan perkhidmatan kesihatan atau perubatan (hospital atau klinik) dalam radius tidak melebihi 10km.

“Bagaimanapun, mereka dibenarkan ke lokasi paling hampir dengan kediaman jika perkhidmatan kesihatan atau perubatan itu tidak berada dalam radius 10km yang dibenarkan,” katanya pada sidang media di Kementerian Pertahanan, di sini, hari ini.

Bagaimanapun, beliau berkata, pergerakan di dalam atau keluar masuk kawasan PKP bagi kes kecemasan seperti kematian, dibolehkan selepas mendapat kebenaran pihak polis.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: online malaya

Be the first to comment on "VIDEO “Adik Ini Kant0i Dengan P0lis Maln Dekat Tepi Sungai.” Sekali Dia Menjaw4b Balik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*