“Sayangi Keluarga, Baru Allah Sayang,” – Silalah Isi Masa & Perhatian, Saharul Ridzwan Pesan Jangan Lepaskan Kemarahan Pada Anak – Media Hiburan

Tidak dinafikan, untuk mengalas tanggungjawab sebagai ibu bapa bukan satu perkara yang mudah.

Pelakon terkenal, Saharul Ridzwan mengakui adakalanya gemar memarahi anaknya oleh kerana sering berasa tertekan dengan kesibukan tugas harian

Sebaliknya, Saharul berpendapat sebagai ibu bapa harus memupuk rasa kasih sayang terhadap kepada anak dengan meluangkan masa dan memberikan sepenuh perhatian.

Dalam pada itu, bapa kepada dua orang cahaya mata ini memberitahu ibu bapa tidak boleh sewenang-wenangnya melepaskan kemarahan kepada anak.

“Selamat pagi anak Baba. Sorry marah2 Ali

Kesian Ali, minggu lepas selalu dia kena marah dengan Baba. Kadang2 sebab kita stress and busy dengan sesuatu benda, kita tak perasan terlepas marah tu dekat anak.

“Anak datang nak main, kita cakap, Nantiii! Jangan kacau! Dah anak merajuk dengan kita barulah terkial2 nak datang peluk

“Kawan kawan, agak2 kita ni selalu marah anak or isteri kita, cepat2 lah kita mintak maaf, peluk orang yang kita sayang.

“Tanpa doa dari dorang ni kan, mungkin itu pun akan sekat sesetengah rezeki kita.

“Ali nangis sampai sedu2 kadang2 bila kena marah, sudahnya Baba pulak berair mata bila tengok anak tak sihat lepas tu. Sayang family kita, baru Allah sayang kita,” tulisnya menerusi entri di Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAHARUL RIDZWAN® (@saharulridzwan)

Lalu, perkongsian yang dibuatnya turut disambut baik peminat dan rata-ratanya memberi reaksi positif.

Untuk rekod, Saharul dan isteri, Qaabila Deena Emir berkahwin pada September 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Muhammad Luth Ali, 3 tahun dan Fateema Azzahra, 8 bulan.

Foto : Instagram Saharul Ridzwan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Media Hiburan

Be the first to comment on "“Sayangi Keluarga, Baru Allah Sayang,” – Silalah Isi Masa & Perhatian, Saharul Ridzwan Pesan Jangan Lepaskan Kemarahan Pada Anak – Media Hiburan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*