T0long Jangan Lep4skan Wanita Yang Ada 7 Ciri-ciri Ini.

Kalau calon isteri kau ada 7 perkara ni, laju-laju kau masuk meminang dia. Ajak kahwin terus. Rugi dibiarkan lama-lama. Nanti lama-lama dia dis4mbar orang.

  1. Minat Menyimpan Wang

Dia jenis yang minat menyimpan wang. Tak suka memb4zir kepada perkara yang bukan-bukan. Kau nak belikan hadiah ke dia terus keluar ayat dia, “Tak payahlah lah Biey, rug1 je”, “Tak payahlah lah Sayang, simpan la du1t tu”. Bukan tiap kali dating, asyik perabih du1t kau je suruh beli pa tung beruang besar.

  1. Tak Apa Jika Kau Ajak Makan Kedai Biasa-biasa

Kalau kau ajak dia makan kedai biasa atau kat warung, dia tak kisah pun. Asalkan halal dan bersih dan makanan sedap. Tak macam makwe lain, pakai tudung lilit, apa kelas makan kedai murah. Paling kurang pun KFC. Kalau makan kedai makan murah-murah je terus muncung mulut, sampai boleh sangkut peny4ngkut baju.

  1. Naik Kereta Secondhand Kau Pun Dia Tak Segan

Dia jenis tak kisah pun kau pakai kereta apa. Tak malu dengan keluarga dan kawan-kawannya. Bukannya setiap hari suruh kau tukar Honda City je. Nak nampak kelas sikit.

  1. Tak Minta Hadiah Mahal

Setiap kali hari jadi dia takde nak minta barang yang mah4l-m4hal. Contohnya macam beg tangan LV, jam tangan R0lex, Iph0ne, . Setiap kali dating tak minta bunga ros bagai. Nak nampak sweet kononnya.

  1. Nak Buat Kenduri Kahwin Biasa-biasa Saja

Dia jenis nak buat kenduri kahwin setakat yang mampu. Takde nak buat “Wedding Of The Year” bagai sampai nak buat pinjaman peribadi. Hantaran pun tak letak tinggi. Ijazah untuk minta kerja, bukan untuk minta hantaran RM30K.

  1. Tak Minta Nak Bercuti Sana Sini Sebelum Kahwin

Dia bukan jenis nak ajak pergi bercuti sana sini sebelum kahwin. Nak cipta sweet m0ment kononnya. Biarlah cipta kenangan terindah selepas kahwin. Ni tak, setiap tahun ajak travel. Sampai kau terp4ksa mem1njam sana sini.

  1. Gaj1 Kau S1kit

Dia tak kisah pun kalau gaj1i kau rendah daripada dia. Takde nak berl4gak. Dia terima kau seadanya. Yang penting kau jenis bertanggungjawab.

Manusia tidak sempurna. Kalau kau tengah berc1nta dan p4sangan kau takde ciri-ciri di atas, janganlah kau tingg4lkan dia pula.

Kau b1mbing dan ajar la dia supaya lebih bijak menguruskan kew4ngan. Lengkapkan kekur4ngan, barulah kehidupan akan lebih bahagia.

Sama-sama belajar ke arah kebaikan. Sekarang ni du1t bukan segala galanya. Tapi semua nak pakai du1t.

Kalau kau duk membazir benda bukan-bukan je, mungkin kedudukan kewangan masa depan kau akan terjejas. Kah!

 

Sumber: PesonaPengantin

Be the first to comment on "T0long Jangan Lep4skan Wanita Yang Ada 7 Ciri-ciri Ini."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*