Banding Yuna Dgn Datuk Seri Siti, Hatta Dolmat P4dam Ciapannya. Tapi Benda Dah Terseb4r

“Yuna Penyanyi No. 1, Bukan Dato’ Siti” – Kenyataan Hatta Dolmat Dikec4m

Ketika kec0h isu majlis tahnik anak lelaki penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza yang dikatakan mel4nggar SOP dan tidak sensitif dengan rakyat yang tidak dapat merentas negeri, pereka fesyen Hatta Dolmat mencuri tumpuan dengan ciapannya sambil disertakan dengan gambar billboard Yuna di Times Square New York yang berbunyi ” While Malaysian fans here ‘penyanyi no satu negara ialah …’, i rasa penyanyi no satu bukan dia … tapi’,

Ciapan yang diakhiri dengan emoji menguap itu dikatakan memerli Siti yang sememangnya sinonim dengan gelaran penyanyi nombor satu negara.

Walaupun ada segelintir yang kelihatan bersetuju dengan kenyataan Hatta itu, majoriti ciapan balas yang diterima berupa kec4m4n kepada Hatta.

Ada yang berkata, dia talam dua muka kerana komennya di Instagram Siti berbeza nada, ada juga yang berkata dia seperti kacang lupakan kulit kerana baju rekaannya pernah dipakai penyanyi itu di Asian Television Award 2013.

“Jaga-jaga @yunamusic jangan kawan dgn org mcm ni. Jenis talam bermuka2 ni. Bhaya kalau buat kawan. Dulu bukan main puji melangit..skrg bkn main mengata. buat baju pun burvk, tak perlu nak berl4gak sgt” ciap pemilik twitter dengan nama Abam Gemuk.

Mungkin kerana teruk dikec4m, Hatta memadam ciapannya itu.

Kredit foto : Twitter Hatta Dolmat

Tergolong dalam kalangan mereka yang mel4nggar SOP.

Terdahulu Dato Siti telah memohon maaf secara terbuka kepada semua pihak yang tersinggung dengan insi.den itu.

“Kesempatan ini juga kami ingin memohon maaf jika apa yang berlaku ini menerbitkan rasa kurang senang kepada mana-mana pihak.

“Kami memahami dan berlapang dada dengan setiap teguran yang diberi. Kami juga bersedia memberi sepenuh kerjasama kepada pihak berkuasa jika diperlukan.

“Ini adalah kenyataan terakhir daripada kami mengenai isu ini. Saya ingin fokus berpantang selepas melahirkan Muhammad Afwa dan berharap agar perkara ini dapat diselesaikan serta difahami dengan baik,” katanya.

Kontroversi tercetus selepas tul4r beberapa foto memaparkan seorang menteri dan pendakwah bebas terkenal dilihat hadir ke majlis tahnik yang dianjurkan di kediaman Siti.

Susulan daripada itu, netizen mempersoalkan bagaimana salah seorang pendakwah yang dipercayai menetap di Terengganu, dibenarkan merentas negeri untuk hadir ke majlis berkenaan.

Malah, ada netizen terkilan dengan penganjuran majlis berkenaan ketika rakyat Malaysia dilarang merentas negeri selain atas tujuan kecem4san.

Dato Aliff Bangga Di Nobat Penynayi No1 Negara

Semalam tul4r komen seorang netizan teryata mencvri perhatian Dato Aliff kerana dia telah dinobatkan sebagai penyanyi no satu negara menggantikan Dato Siti hanya kerana kes l4nggar SOP

Jika dilihat hari demi hari ada sahaja individu yang mel4nggar SOP, tidak kira rakyat biasa, golongan selebriti, golongan kenamaan atau siapa sahaja.

Tertarik dengan satu twit oleh seseorang itu, usahawan jutawan Datuk Seri Aliff Syukri telah memuat naik posting tersebut yang menunjukkan pujian ke atas dirinya.

Twit itu menyebut tentang sikap positif Aliff yang tidak pernah mempunyai isu pelangg4ran SOP seperti mana-mana selebriti atau golongan kenamaan yang lain.

Lebih menarik lagi, twit tersebut turut mengatakan beliau sesuai jika dijadikan penyanyi nombor satu Malaysia!

“Serius kee i penyanyi no 1.. segan lahh awak byk lagi sy kena beajar dengar @ctdk syukurr trending no1 di maalysia.. dengar citer dah tembus indonesia,brunei dan singaporee.. inyallah lps ni sy buat show utk hiburkan korang okey” tulis Dato Aliff

Walaupun terkejut dengan twit tersebut tetapi Aliff tetap berasa segan selepas menerima pujian tersebut.

Para pengikutnya turut meninggalkan pujian dengan sikap bagus yang ditunjukkan olehnya.

Tidak mahu ketinggalan, Datin Seri Shahida turut meninggalkan komen pada posting tersebut dan mengatakan bahawa beliau ‘tidak sanggup’ untuk mendengar suaminya menyanyi dengan lebih rancak dirumah.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://limauasamboi.pw/

Be the first to comment on "Banding Yuna Dgn Datuk Seri Siti, Hatta Dolmat P4dam Ciapannya. Tapi Benda Dah Terseb4r"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*