Hu kum Meletakkan Minyak Atau Sesuatu Pada G1gi Yang Sak1t

Apakah hvkum meletakkan minyak atau sesuatu pada g1gi yang sak1t.

JAWAPAN

Meletakkan atau melvmur1 minyak atau sesuatu pada g1gi yang sak1t, sekalipun yang berpuasa merasainya pada h4lkumnya, tidaklah b4tal puasanya. Inilah fatwa yang dikemukakan oleh Syeikh Hasanain Makhluf (Mantan Mufti ad-Diyar al-Misriyyah). Saya sependapat dengan fatwa mantan Mufti Mesir ini. Ini kerana ia termasuk dalam darvrat dan bukan bersifat makan dan minum.

PETUA MUJARAB HILANGKAN SAK1T G1GI….
 
Dua tiga hari ni aku mengalam1 sak1t g1gi.. tapi malam ni laa paling saki1 sekali.. tak tidur malam… nak gi klinik g1gi.. semuanya dah close.. Google punya google.. ada satu petua yg aku nak share ngn korang semua.. kalau korang sak1t g1gi.. pergi cari dlm almari dapur korang ekstrak vanila.. Yaa…! Ekstrak vanila yg mak2 korang buat kuih.. kek.. biskut.. puding dan lain2 tu…
 
Cara2 nya.. ambik kapas atau tisu bersih.. celup dgn ekstrak vanila ni.. then t4mpal atau s4pu kat tempat yg sak1t… Alhamdullah.. dgn Izin Allah.. sekejap jaa sak1t g1gi atau sak1t gus1 dah h1lang… sesuai utk g1gi berlub4ng juga..
 
Aku tak tau laa sapa yg bagi idea utk letak ekstr4k vanila.. tapi ia betul2 berkes4n… Bila dah baik tu, jangan lu pa laa pergi check ngn doktor pulak.. mungkin doktor akan nasihatkan untuk c4but g1gi tu atau t4mpal mana yg berlub4ng.. anyway terima kasih pada yg memberi idea petua ni.. mungkin lepas ni akan ada kaj1an dan produk yang berasaskan ekstrak vanila untuk pesak1t g1gi..
 
Sertakan dgn doa ini:
 
1. Baca Surah Al-Fatihah sekali dan
2. Baca doa sak1t g1gi ini sebanyak 7 kali
Insya-Allah, sak1t g1gi anda akan berkurang dengan izin Allah Taala.
Mohon share pada kawan2 korang yg sak1t g1gi dan gus1.. 😉
 
 
Sumber: makan sedap johor
 

Be the first to comment on "Hu kum Meletakkan Minyak Atau Sesuatu Pada G1gi Yang Sak1t"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*