Amalan Zikir Supaya Awet Muda, Cantik Dan Berseri.

So ada ke kat sini yang taknak kekal tampak muda? haha..boh0ng lah kalau ada yang kata taknak..kann? Tapi kalau nak 4wet muda, tak boleh hanya berg4ntung kepada produk kecantikan semata-mata. Tapi aw4s ya, j4ngan terl4mpau nakkan 4wet muda nak wajah cantik seperti bidadari sampai s4nggup bersahabat dengan ibl1s dan j1n pulak ya. Sy1rik tu! D0sa sy1rik tak ter4mpun oooii~
 
So apa kata kita sama-sama cuba petua 4wet muda yang diajarkan Islam ni? Tak sus4h pun nak diprakt1kkan. Untvng-untvng berk4t istiqomah, muka kita boleh nampak macam 30-an walaupun masa tu, umur kita dah menjengah senj4. Kalau tak pun, mungkin kes4nnya kita dapat masa kita dah usia emas.

1. Surah Waqiah Ayat 35 hingga 38 Untuk 4wet Muda

Untuk keseg4ran dan kerem4jaan tvbuh bad4n luar dan dalam, hendaklah minum air su4m terlebih dahulu sebaik sahaja terbangun subvh. Minum dengan cara membiarkan air berk1lir di dalam mulut lebih kurang 10 saat, kemudian baru tel4n. Atau boleh juga amalkan petua 4wet muda Rasulullah sallallahualamuhammad, dengan menc4mpurkan sedikit madu ke dalam segelas air svam tersebut.
 
Kalau tak ada madu, minum air svam kos0ng sahaja pun dah memadai.
 
 
Baca ayat ke 35 hingga ayat 38 dari surah al-Waqiah sebanyak 7 kali. Kemudian t1up dalam air dan minum. N1at dalam hat1 untuk menjaga kecant1kan diri dan untuk kebahag1aan rumahtangga. Minum sebanyak tiga tegvk sahaja.
 
Amalan ini perlu dilakukan setiap pagi, waktu subuh. (so kena bangun solat subuh lah ya. Jangan l1at!) insya-Allah, wajah you all akan kelihatan lebih muda daripada usia sebenar.
 
Selain minum, amalan dengan membaca ayat 35 – 38 surah Al-Waqiah juga boleh dil4kukan dalam hat1 tiap kali hendak mandi. Bacakan dalam hat1 sebaik curahan air yang pertama meny3ntuh kul1t kepala sebelah kanan.
 
 
Sumber: Annurshuhada
 

Be the first to comment on "Amalan Zikir Supaya Awet Muda, Cantik Dan Berseri."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*