“Kau Ingat Kau Kayangan Sangat? Mel4mpau!” – VIDEO Netizen S0kong Azwan Ali ‘S0und’ Neelofa, Mahu Disvmbat Penj4ra

Nama Neelofa sekali lagi menjadi sebutan ramai selepas dia did4kwa menyambut Syawal baru-baru ini bersama ahli keluarganya. Melalui sebuah video yang dimuat naik kakaknya, Noor Nabila (namun telah dipadam) keluarga itu yang dikatakan tidak tinggal bersama did4kwa mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) kerana ziarah serta beraya bersama.

Lebih membuatkan rakyat berasa mar4h kerana selebriti itu telah me4nggar SOP yang ditetapkan lebih daripada 2 kali. Melalui Twitter, seorang netizen ada menyenaraikan kesal4han mel4nggar SOP yang telah dilakukan isteri PU Riz itu.

Rakyat berasa terkilan dan mar4h kerana menurut mereka isu ‘double standards’ dalam kalangan VIP serta golongan T20 semakin obvious. Malah, kini ada petition yang dibuat bagi menuntut agar Neelofa dikenakan hukum4n penj4ra kerana telah mel4nggar undang-undang banyak kali.

Azwan Ali ‘s0und’, netizen sokong

Sementara itu, video temu bual wartawan bersama Azwan Ali menjadi viral di Twitter dan ramai netizen menyokong apa dikatakan selebriti berusia 55 tahun itu. Melalui video dari mStar itu, Azwan yang terkenal dengan panggilan Diva AA itu menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap Neelofa.

Dengan nada yang tegas dan serious, Azwan turut meluahkan rasa mar4hnya terhadap selebriti tersebut yang disifatkan sebagai angkvh dan sengaja mel4nggar SOP.

Kau ingat kau kayangan sangat? Kau against the law, kalau sekali aku boleh maafkan. Dua kali pun aku boleh terima lagi. Ini dah mel4mpau-l4mpau!”

That shows how idiot you are!”4

“Berapa ramai orang lain berendam air mata, kubvr pun tak boleh nak pergi”

Azwan turut membangkitkan isu serta nasib orang lain yang terpaksa menahan kesed1han tidak dapat bersama keluarga, malah melawat kubvr sekalipun tidak dibenarkan oleh pihak berkuasa.

Kau tak tau berapa ramai berendam air mata tak boleh melawat (keluarga)? Kubur pun tak boleh pergi.”

Kerana kau macam-macam peraturan baru dikeluarkan. Kau menggeletis, show off macam kau bangga sangat beraya dengan keturunan kau.”

Kau sengaja sebab kau ingat boleh bayar komp4un kan? Kau yakin tak akan dipenjar4kan kan?”

Video tul4r Neelofa sekeluarga l4nggar SOP Aidilfitri

Tonton video di bawah: 

Sumber:Lobak Merah

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:KLMENJERIT

Be the first to comment on "“Kau Ingat Kau Kayangan Sangat? Mel4mpau!” – VIDEO Netizen S0kong Azwan Ali ‘S0und’ Neelofa, Mahu Disvmbat Penj4ra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*