“2 Tahun Bagi Peluang Berubah” -Instafamous Dan Pramugari lni Akhirnya Ded4h Kenapa Badan Habis Kesan Leb4m

Seorang selebriti media sosial (instafamous) dikenali sebagai Cik Azza Zainal menerusi satu hantaran di Instagram, mended4hkan peng4lamannya dipvkul kekasih ketika dalam perhubungan.

Menerusi hantaran tersebut, dia juga turut memuat naik beberapa keping foto dan salinan lap0ran polis sebagai bukti apa yang telah terjadi kepada dirinya sebelum ini. Gadis berkenaan bekerja sebagai pramugari di salah sebuah syarikat penerbangan terkemuka dan mempunyai lebih 100k pengikut di platfom tersebut.

Pended4han yang mengejvtkan

Foto: Cik Azza Zainal

Ujar gadis ini, perkongsian tersebut adalah untuk memberikan kesedaran kepada orang ramai terutamanya wanita agar sentiasa berwaspada dan tidak menjadi mngsa pend3raan teman lelaki sendiri. Tambahnya lagi, seseorang itu tidak sepatutnya berasa kasihan kepada pasangan mereka yang bertindak di luar kawalan disebabkan rasa sayang yang mendalam.

Hi korang, i nak share pasal t0xis and abvsive relationship (peng4niayaan dalam hubungan). Secara peribadi saya dah lalui benda ini sama ada pend3raan dari segi fizikal mahu pun ment4l. Tapi after kawan-kawan i yang rapat, family and colleagues (rakan sekerja) dah tahu apa yang terjadi dekat diri i yang i simpan pend4m dorang yakinkan i, i terus putuskan and tetapkan hati i untuk ambil tindakan.

Azza yang bekerja sebagai pramugari

Berbicara lebih lanjut, gadis berusia 23 tahun ini menjelaskan dia mengambil keputusan untuk menunggu lelaki itu selama dua tahun walaupun diperlakukan sedemikian rupa namun masih tidak sebarang perubahan yang ditunjukkan bekas pasangannya.

Pada masa yang sama, dia turut memberikan nasihat kepada gadis-gadis di luar sana supaya lebih berhati-hati dalam memilih pasangan hidup supaya tidak menyes4l kemudian hari.

Love yourself first jangan jadi b0doh macam i tunggu selama 2 tahun dan berharap dia akan sedar perbuatan dia. Kalau korang dapat partner yang dah start m4ki atau naik tangan i nasihatkan untuk tinggalkan je. Awak semua layak orang yang lebih baik, jika seseorang itu tidak hargai awak, dia berhak untuk kehilangan awak.

Posting asal

Sumber: Cik Azza Zainal

Bertindak Segera Jika Pasangan Kaki Pvkul

Ramai yang setuju bahawa cinta itu buta. Ya, tetapi jangan sampai dicop b0doh. Kebiasaan wanita yang terlalu sayang dan cintakan seseorang tidak dapat berfikiran waras walaupun wanita tersebut bijak.

Banyak k3s yang sudah didengari suami atau teman lelaki merupakan seorang p4nas b4ran dan jenis ‘n4ik’ tangan tapi hanya sebelah pihak sahaja masih cuba menyelamatkan hubungan. Berhenti menjadi mngsa, jadilah seorang yang berani bertindak sebelum perkara yang tidak diingini berlaku.

Kenali Pasangan

Sebelum melangkah ke fasa yang lebih serious, pastikan anda tahu latar belakang keluarga, sifat dan perangai pasangan. Kadang-kadang tidak salah jika anda cuba menguji kesab4ran pasangan anda kerana saat itulah anda juga boleh menilai pasangan anda seorang yang kaki pu.kul, meng4muk, mengvgut atau membaling barang. Tukar niat anda untuk jadikan si dia teman hidup, carilah lelaki yang lebih baik.

Rakam

Jodoh tidak ke mana, jika anda dijodohkan dengan pasangan yang p4nas b4ran dan kaki puk.ul, jangan sesekali mel4wan dan bertindak kas4r. Mengalah terlebih dahulu supaya keadaan tidak menjadi semakin teg4ng. Rekod segala bukti luk4, leb4m dan kesan anda dipvkul. Catat tarikh, masa, tempat serta segala details. Cari peluang untuk keluar rumah atau ke tempat yang lebih selamat.

Lapor

Lapor kejadian kepada pihak berkuasa yang anda dider4 dengan segera. Jangan tunggu lama-lama kerana anda yang akan men4nggung segala s4kit dan p3rit. Gunakan bahan bukti yang ada agar mudah pihak berkuasa mengambil tindakan.

Sabar

Untuk berlaku adil, semasa anda dan pasangan mempunyai m4salah. Bawa berbincang terlebih dahulu. Bukan tvduh melulu, pr0voke pasangan sehingga si dia tidak dapat k4wal perasaan. Ia bergantung kepada anda juga, jika anda sabar dan tenang, keadaan boleh dikawal dan masalah dapat diselesaikan dengan aman.

Cerita

Tidak semua orang mampu membuat keputusan drastic seperti memfailkan cer4i dan sebagainya. Lagi pun wanita yang sering dider4 seorang yang lembut hati dan masih berfikir pasangannya perlu diberi peluang untuk berubah. Jika ini berlaku, cari semangat anda. Kongsi pengalaman dan luahkan perasaan kepada sahabat baik atau lebih elok kepada keluarga terdekat supaya apabila keadaan berulang, sekurang-kurangnya ada orang yang mempercayai anda.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : http://limauasamboi.pw/

Be the first to comment on "“2 Tahun Bagi Peluang Berubah” -Instafamous Dan Pramugari lni Akhirnya Ded4h Kenapa Badan Habis Kesan Leb4m"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*