“Tolonglah Saya Dah K0yak, Kalau Dapat T4ngkap Saya Akan Sam4n Awak” – Zara Zya

Belum reda dengan isu s0nglap duit bantuan, pelakon Zara Zya sekali lagi teruji apabila muncul pihak tidak bertanggungjawab sewenang-wenang mewujudkan akaun Instagram p4lsu menggunakan wajahnya untuk tujuan penipVan.

Zara menerusi hantaran dalam Instagram meminta peminat dan pengikutnya untuk berhati-hati dan tidak terpedaya dengan taktik k0tor individu tersebut yang kononnya menjual barang elektronik serta menawarkan pelbagai hadiah.

Kredit foto: IG Zara

“Jangan terp3daya. Saya s4man awak @zarazya_iphone_giveaway_fanpg. Tolonglah saya dah koy4k dan penat sekarang ni.

“Hari itu kena tudVh songl4p duit bantuan, sekarang ada orang ambil kesempatan pula guna nama saya buat peraduan iPhone. Lepas ni tak tahu apa pula.

“Saya tak mahu kalau ada yang t3rtipu, akan salah saya, burVk lagi nama saya,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

“Saya baru saja dapat tahu daripada seorang peminat. Dia bertanya, adakah profil Instagram itu milik saya. Apabila saya buka, memang terkejVtlah sebab saya tak tahu apa-apa. Ini perkara yang sangat berbahaya sebab peminat itu sendiri pun hampir terpedaya dan hampir nak terbeli.”

Letih dan tertekan dengan perangai tidak beretika sesetengah pihak, pada hantaran sama, pemilik nama lengkap Zainurul Razia Mohd. Zainuddin turut mengingatkan individu berkenaan agar berhenti membuat perkara sia-sia itu.

“Tolonglah saya dah k0yak dan penat sekarang ini!

“Kalau terk3san dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, kibar je bendera putih. Ramai akan datang membantu. Tak payah nak buat benda k0tor ni, menyus4hkan orang saja.

“Benda ni 100 peratus scam (tipu), tolong semua pengikut jangan t3rtipu ya. Kalau saya dapat tangkap, saya akan s4man awak,” katanya lagi.

Perkongsian Zara mendapat pelbagai reaksi pengikut dan masing-masing bertindak mel4porkan kewujudan akaun p4lsu tersebut dalam Instagram.

Di sebalik kec4man yang diterima, ternyata usaha murni Zara turut difahami banyak pihak dan memberi kata-kata semangat agar pelakon itu terus kuat.

“Ini semua ujian Allah, kita buat baik lepas tu upload  (kongsi) gambar orang cakap kita menunjuk, bila kita tak upload org cakap kita t1pu. Itu lumrah. Sabarlah, percayalah Allah SWT uji untuk kita sentiasa ingat kepada Dia. Jangan down (hilang semangat), bangkit dan jangan kis4h apa orang cakap. Kalau awak down mereka memang nak tengok kejatVhan seseorang. Jangan mengalah untuk bantu orang,” tulis seorang pengikutnya.

Kelmarin, pelakon drama Pia itu mengakui sangat terkesan dan kec3wa akibat tudVhan makan duit h4ram dan did4kwa mengambil kesempatan atas kesusahan orang lain menerusi kerja kebajikan yang dilakukan menggunakan platform badan bukan kerajaan (NGO) Malaysiaprihatin miliknya.

Tidak cukup dengan itu, bekas tunang kepada pelakon Hafreez Adam itu turut kec3wa dan terkil4n apabila setiap perkongsiannya berhubung kerja-kerja kebajikan pasti akan mengundang kec4man negatif dan dikatakan menunjuk-nunjuk daripada netizen.

 

Sumber: K! ONLINE

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber:cari

Be the first to comment on "“Tolonglah Saya Dah K0yak, Kalau Dapat T4ngkap Saya Akan Sam4n Awak” – Zara Zya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*