“Pakai Otak Sebelum Bercakap!” – Michael Ang Bid4s Pendapat Pelakon Wanita Tidak Setuju Warga Emas Dipaksa Ambil V4ksin

Pelakon, pengacara dan pengarah terkenal, Michael Ang membidas pendapat seorang pelakon popular yang mempersoalkan mengapa warga emas perlu diberi svntikan v4ksin C0VID-19 berikutan hanya akan menyukarkan lagi keadaan.

Michael Ang Akui Paksa Ibu Terima V4ksin Kerana Sayang

Berang dengan pendapat tersebut, Michael menerusi sebuah hantaran di laman Instagram nya memberi contoh situasi keluarga nya yang memaksa ibu mereka untuk menerima v4ksin. Tegas pengarah Angkara Cinta ini, dia dan adik-beradiknya memaksa ibu mereka berbuat demikian adalah kerana ingin melindunginya daripada jangkit4n wab4k yang telah meragut jutaan nyawa di dunia.

“My mom is 93 and ya kita adik-beradik paksa dia ambil vacc1ne!”

“Kepada artis yang tanya kenapa kita nak paksa orang tua kita pergi ambil vacc1ne ini sebab we love her!”

“Kita akan buat apa sahaja untuk melindungi orang yang kita sayang. Faham ke tak oh artis bijaksana” tulis Michael

 

Jelas Michael lagi, dia tidak kisah sekiranya seseorang itu ingin menerima v4ksin mahupun sebaliknya namun dia kecewa apabila pelakon tersebut mempertikaikan tindakan orang ramai untuk melindungi ibu bapa mereka dengan menerima v4ksin.

“Kau tak nak vacc1ne atau tak nak vacc1ne kan orang tua itu hak you. Tapi apa hak you nak question(mempersoalkan) kita yang nak lindungi orang yang kita sayang! Pakai otak sebelum bercakap! Phuiii!” tegas Michael

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Ang (@michaelang38)

Ayda Jebat Setuju Dengan Michael 

Menjengah ke ruangan komen, selain pengikut Michael kenyataanya itu turut dipersetujui oleh pelakon dan penyanyi popular Ayda Jebat yang tidak menyangka bahawa pelakon tersebut mengeluarkan pendapat sedemikian.

“V4ksin orang tua bukan untuk bawak orang tua pergi luar negara. Adui adui adui…tol damansara pun tak tentu lagi ni. Fikir jauh sikit, simpan lemb4b dalam tin biskut” komen Ayda

Terdahulu, Murai.my melaporkan seorang pelakon wanita teruk dikec4m di media sosial gara-gara pendapatnya mengenai warga emas tidak patut dip4ksa menerima svntikan v4ksin C0VID-19 telah mencetuskan rasa kec3wa serta amarah warganet.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : https://murai.my/

Be the first to comment on "“Pakai Otak Sebelum Bercakap!” – Michael Ang Bid4s Pendapat Pelakon Wanita Tidak Setuju Warga Emas Dipaksa Ambil V4ksin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*