Michael Ang Sound Rita Rudaini? Sekali Ayda Jebat Masuk Komen Lagi Padu

Penerbit dan pengarah terkenal, Michael Ang, 44, akui telah mendesak ibunya yang berusia 93 tahun untuk mengambil svntikan v4ksin.

Menurut Michael, dia dan adik beradik telah sepakat untuk berusaha menjaga ibu tersayang daripada vir.us Co.vid-19.

“Ibu saya umur 93 tahun dan ya kita adik beradik paksa dia ambik vak.sin!

“Kepada artis yang tanya kenapa kita nak paksa orang tua kita pergi ambil vak.sin ini sebab kami sayang dia (ibu).

“Kita akan buat apa saja untuk melindungi orang yang kita sayang! Faham ke tak oh artis bijaksana!” tulisnya menerusi sebuah hantaran di Instagram (IG).

Tambah pengarah drama Love Elsa, dia tidak peduli sekiranya selebriti berkenaan enggan mengambil v4.ksin kerana ia terpulang atas diri masing-masing.

Namun, apa yang membuatkan dia berasa bengang apabila individu tersebut mempersoalkan tujuan warga emas divaksin.

“Kau tak nak v4ksin atau tak nak v4ksinkan orang tua kau itu hak kau. Tapi apa hak kau untuk persoalkan kita yang nak lindungi orang yang kita sayang!

“Kalau tak nak v4ksin duduk diam-diam tak payah nak buat kenyataan b0d0h! Pakai otak sebelum bercakap!” tulisnya lagi.

Walaupun status tersebut tidak menyebut nama sesiapa, namun rata-rata netizen dapat mengagak ia ditujukan kepada aktres Rita Rudaini.

Terdahulu, Rita meluahkan ketidakpuasan hati menerusi Instagram Stories apabila ada warga emas dipaksa untuk menerima suntikan vaksin sehinggakan perlu diangkat dan di sorong di atas kerusi roda.

“Orang tua2 nak jalan pun tak boleh, nak vaksln pi mana?” – Luahan Rita Rudaini Mengundang balas Warganet

Tindakan pelakon jelita, Rita Rudaini yang did4kwa memberikan pendapat mengenai vakslnasi bagi mengekang penvlaran wab4k C0vldl9 di InstaStory miliknya mengundang perhatian netizen di laman Twitter.

Menerusi dua InstaStory tersebut, pelakon berusia 45 tahun itu mend4kwa sesebuah keluarga akan melalui jurang perbezaan dan boleh menjadi `berpvak-pvak’ kerana terdapat golongan vaksln dan antl-vaksln.

Sekarang umat Islam dah jadi berpvak2

“Yang tk nak vaksln tk semestinya dia antl-vaksln. Hak masing-masing kan, hebat permainan dunia memecah-belahkan manusia dengan benda ni je,”tulis Rita.

Malah, pelakon filem Kerana Korona itu turut mempers0alkan mengenai gol0ngan warga emas yang perlu dip4ksa oleh orang sekeliling mereka untuk menerima suntlkan vaksln.

Menurut Rita, golongan berkenaan terutama yang menggunakan kerusi roda sudah tdak berdaya untuk kemana-mana. jadi mengapa perlu `diangkur ke pusat vakslnasl, adakah `larat’ untuk melancong ke luar negara selepas divaksln?

Apa agenda? P4ksa orang tua2 vaksln

“Mereka dah tua nak jalan pun tk boleh, jadi nak vaksln pergi mana? Paris? Milan? Daftar mak bapak yang dah uzur. Otak mana? “Korang nak cucu.k, cu.cuklah. Tk payah nak risik0kan mak pak. Kalau boleh pergi melancong pun, korang bawak ke mereka?,”soal Rita.

Berikutan itu, seorang pengguna Twitter @HermyRahim memuat naik semula tangkap layar InstaStory tersebut yang membldas kenyataan `tdak masuk akal’ ibu kepada dua cahaya mata berkenaan.

“Nanti bila ada artis lain perli dia mer0yan lima hari lima malam kata tk antl-vaksln lah apa lah. Followers ramai-ramai pun gi.la. “Dia ni ingat kita atau orang tua kita pergi vaksln sebab nak suruh travel ke apa? B0d0h glla. Membaca malas lepas tu sebar bukan bukan. katanya @HermyRahim.

Warganet lain turut meng3cam pendapat Rita dengan meni.nggalkan kata-kata k3sat dan tdak memahami apa yang `bermain’ dalam fikiran pelakon tersebut.

Hak masing2 jugak nak pergi vaksln.

Masalahnya bukan sebab melancong, nak elakkan dapat vlrus la

Kena C0vld, baru sedar diri kot

Menerusi laporan media sebelum ini, Rita melvahkan rasa b3ngang apabila pengacara Fara Hanim Razak mend4kwanya seorang antl vaksln dan menganggap C0vldl9 adalah ilumlnati. Semua bermula apabila pengacara terbabit memuat naik ciapan di Twitter dengan menulis ‘Cuba teka jiran-jiran saya yang antl vaksln? Dua pelakon bermula dengan RR dan LL.

Selalu duk sebar da.kyah rebus bunga cengkih untuk elak C0vld dan serta C0vld adalah ilumlnati’.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : ohmymedia viaa trendingkini

Be the first to comment on "Michael Ang Sound Rita Rudaini? Sekali Ayda Jebat Masuk Komen Lagi Padu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*