[Video] “Jgn jadi perangai budak-budak la mat.You buat kami hilang rasa hormat” Sharnaaz Ahmad ‘s0und’ Caprice

KEKEC0HAN yang ditimbulkan penyanyi rap Caprice tentang cerita belakang tabir membabitkan personaliti dakwah Ebit Lew di Gaza cukup mengejvtkan banyak pihak.

Rata-rata masih celaru dengan apa yang berlaku namun jelas tindakan Caprice atau Ariz Ramli, 33, itu mencetvskan pelbagai tanda tanya mengenai misi bantuan kemanusiaan mereka di bumi P4l3stln.

Pelakon Sharnaaz Ahmad, 36, antara yang kec3wa dengan perbal4han membabitkan dua tokoh berkenaan.

“Orang sedang tengok anda di sana, tk perlu nak cipta gel0mbang tertentu seperti nak dedahkan sesuatu yang besar… apa masalahnya br0ther?

“Anda adalah orang yang baik, mungkin wujud isu mental kerana apa yang anda lihat di sana tak seperti yang dibayangkan.

Sesi lnstagram live Caprice bersama Sharnaaz Ahmad.

“Saya kenal anda, memang ada benda yang anda cakap pakai 0tak… tapi sekarang anda buat perkara yang buatkan kami hilang rasa hormat, jangan buat benda mcm ni,” katanya.

Sharnaaz berkata demikian ketika menyertai sesi lnstagram live bersama Caprice pada tengah malam Jumaat.

Terdahulu Caprice mencetvskan k0ntr0versi dengan mendedahkan teg0rannya terhadap Ebit selepas dia menerima rvngvtan daripada rakyat G4.za tentang cara pendakwah berkenaan menghulurkan bantuan.

Bukan itu sahaja, Ebit turut dilihat menyekat akaun lnstagram Caprice.

Dalam pada itu Sharnaaz turut menegvr perlakuan Caprice yang menurutnya tdak profesional.

“Ada cara nak selesaikan, sebelum ni orang pandang tinggi pada anda. Tapi sekarang ni orang nampak anda bergad0h sesama sndiri… gad0h dengan team Ebit.

“Jgn jadi perangai budak-budak la mat. Kita dah besar, kita ni mewakili negara dan Islam.

Perkongsian Caprice di lnstastory miliknya yang meneg0r Ebit Lew ‘show 0ff’.

“Tolonglah selesaikan secara senyap, buat cara balk dan uruskan dengan betul tapi jangan cetuskan kontr0versi yang tak sepatutnya,” katanya.

Pada sesi yang disaksikan hampir 250,000 pengguna Instagram itu, Caprice turut menitiskan air mata apabila Sharnaaz memintanya segera selesaikan misi di G4.za dan pulang ke Malaysia.

Bagaimanapun kata Caprice dia belum bersedia untuk pulang selagi masalah p0litik yang berlaku di tanah air tdak diselesaikan dengan baik.

“Saya minta maaf kalau ada yang terasa hati tentang isv ustaz Ebit Lew. Sesiapa pun kalau salah kita kena tegor,” katanva.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv

Sumber : mstar

Be the first to comment on "[Video] “Jgn jadi perangai budak-budak la mat.You buat kami hilang rasa hormat” Sharnaaz Ahmad ‘s0und’ Caprice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*