[Video] Sharnaaz Ahmad Cakap Pak Cik Ada Hak Untuk S4man, Sekali Pakcik Tu Bagi Kata2 Ini

Di media sosial, rata-rata rakan artis meluahkan rasa bengang sebaik sahaja mereka melihat satu video viral berhubung tindakan seorang ahli perniagaan terkenal didakwa meninggikan suara terhadap seorang warga emas.

Terbaru, pelakon, Sharnaaz Ahmad turut meluahkan perasaannya sebaik sahaja melihat video tersebut.

Pak cik ada hak untuk s4man dia

Aku rasa satu Malaysia tahu pasal dia ni. Aku tak tahu apa sumbangannya kepada negara sampai dia boleh cakap macam tu kepada orang. Adakah dia pakar motivasi dan apakah kejayaan dia yang kita perlu banggakan. Kepada pak cik yang dihina di khalayak ramai tu, pak cik ada hak untuk s4man dia. Pak cik ambil la Lamborghini dia. Pak cik boleh pakai dan ajak geng pak cik semua pi relax, walaupun keadaan tengah tak elok. Pak cik s4man dan kita tengok netizen boleh tolong tak guna lawyer ajar dia. Tak guna m4ki dan lepas dekat media sosial. Kita lawan guna law biar dia terduduk macam mana pak cik kena.

Umum mengetahui, Sharnaaz merupakan salah seorang selebriti yang dipercayai lantang bersuara apabila membabitkan 1su-1su viral yang berlaku di negara ini. Berhubung video viral semalam, Sharnaaz memberitahu bahawa warga emas tersebut boleh mengambil tindakan undang-undang terhadap ahli perniagaan itu. Ini kerana, individu berkenaan did4kwa telah mem4lukan warga emas tersebut di hadapan khalayak ramai.

Biar tak handome janji ada ad4b. Ni dua-dua pun h4us.

Di akhir Instagram Story, Sharnaaz memberitahu dia mampu membayar semula wang ahli perniagaan tersebut tiga kali ganda daripada jumlah yang diberikan. Ujar Sharnaaz lagi, ahli perniagaan tersebut perlu belajar mengenai ad4b terutama membabitkan golongan warga emas.

Dalam pada itu, Pak Cik tersebut tampil macam mana dia boleh duduk di situ . Menurut Pak Cik ini lagi, dia tiada niat untuk membalas dan menyerahkan kepada Tuhan

“Allahu… Seb4knyaaaa…. Bergegar suara pakcik ni” tulis seorang netizan

“Pakcik ni penuh dgn ad4b bila bercakap.. Betullah org kata org baik ramai syg”

Terdahulu Usahawan yang tul4r dalam video di Pusat T.ransit Gelandangan Kuala Lumpur semalam telah tampil membuat penjelasan berhubung perkara berkenaan di akaun rasmi Twitter dan Instagram miliknya.

Dalam kenyataannya, beliau langsung tidak berniat ingin mengh.ina sesiapa terutamanya pak cik dalam video tersebut.

“Selama saya hidup, tidak pernah berlaku b.iadap kepada sesiapa terutamanya warga tua, saya sedaya upaya cuba mengh.orm4ti semua golongan.

Tujuan saya hanyalah ingin memb.antu, memberi manfaat dan mengubah hidup mereka yang memerlukan selain menjadi h.amba kepada yang Esa.

Jika ketika petikan video itu dirakam kelihatan seperti saya tidak ber.adab dengan pak cik tersebut, saya betul-betul mohon maaf atas ketidak berad.aban saya.

Sejujurnya selepas video tersebut, saya menyantuni mereka dan semua gembira pada hari tersebut,” tulis Carl.

Carl turut bercerita p.rogram apa yang sebenarnya berlaku pada hari tersebut. “Pada tarikh tersebut jam 11 pagi, saya dijemput oleh Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur (PTGKL) dengan kerjasama Yayasan Kebajikan Negara (YKN) untum membantu gelandangan dalam fasa bangkit dan mengubah hidup dengan memulakan perniagaan dalam tempoh Pelan Pemulihan Negara melalui inisiatif PEMULIH dibawah program JITU.

“Ada lebih 80 orang gelandangan di situ dan yang berminat untuk program ini adalah sekitar 20 orang sahaja. Mereka ketika itu duduk di dewan makan jam 11 pagi.

Dalam saya bagi kata-kata semangat (m.otivational talk) saya bertanya kepada mereka siapa di sini secara sukarela nak kongsikan kisah story yang dia pernah k.esal buat dalam hidup supaya yang lain tidak rasa mereka keseorangan dan mereka juga mahu bangkit.

“Maka uncle tersebut angkat tangan dan semua bertepuk tangan atas keb.eranian uncle tersebut. Saya bertanya kepada uncle tersebut dan based daripada jawapan uncle tersebut saya kongsikan dengan cara saya yang agak bersemangat kepada mereka yang lain.

Jika perhatikan betul-betul video penuh itu dengan teliti, anda akan faham apa yang saya cuba sampaikan,” Jelas Carl.

Beliau menambah siapa yang pernah ke m.otivational talk yang dianjurkan beliau sebelum ini tahu caranya yang bersemangat ketika menyampaikan sesuatu.

“Walau bagaimanapun saya sedar saya tidak patut bercakap dan bernada begitu bila dengan mereka yang berumur lebih daripada saya. Saya minta maaf dan ini pengajaran yang besar kepada saya. I’m so so s.orry Malaysia,” akhiri Carl.

Buang yang kervh, ambil yang jernih. Carl turut akan bertemu kembali dengan warga emas dalam video tersebut untuk memohon maaf dan perbetulkan kesi.lapan tutur katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv

Sumber : http://limauasamboi.pw

Be the first to comment on "[Video] Sharnaaz Ahmad Cakap Pak Cik Ada Hak Untuk S4man, Sekali Pakcik Tu Bagi Kata2 Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*