[Video] “Budak Yang Telah D1rasuk Tu Menyebut..” – Sebak Ahli Keluarga Sendiri Sanggup…

Sebelum ini, tular di media sosial di mana seorang wanita berkongsi kisah dvka dua orang anaknya yang s4kit d1percayai terk3na buatan sih1r. Bahkan, pelbagai alternatif yang dilakukan oleh wanita ini dalam memastikan anaknya kembali sembuh seperti sedia kala. Perkongsian tersebut secara tidak langsung, meraih simpati daripada orang ramai yang turut prihatin dengan apa yang telah menimpa mereka sekeluarga.

Bagaimanapun, menerusi rawat4n terbaru yang dilakukan oleh wanita itu, seorang lelaki yang juga merupakan perawat mengatakan anaknya terkena sih1r yang ‘dihantar’ dari kalangan ahli keluarga sendiri. Dakw4an itu mengund4ng rasa kurang senang dalam kalangan keluarga memandangkan ianya f1tnah.

D4kwa diri & suami dif1tnah

Bagi menjawab persoalan netizen, seorang wanita dikenali sebagai Rohayu Ramli, yang juga merupakan adik kepada wanita yang dit1mpa mus1bah anak terkena buatan orang itu tampil berkongsi ‘kisah sebenar’ bagi membersihkan nama mereka. Jelasnya, tuduh4n tersebut merupakan satu f1tnah.

Budak yang telah dirasuk tu menyebut nama suami saya sendiri dengan jelas melalui video record. Setelah saya tahu suami saya ditvduh saya sampaikan perkara ni kepada dia. Lepas dapat tahu daripada saya, dia men4ngis dan saya sendiri pun men4ngis sebab kitorang tak sangka keluarga send1ri sanggup untuk menvduh kami tvduh melulu tanpa bukti apa-apa.

Ujar wanita itu lagi, selepas mendapat tahu nama suaminya menjadi individu yang bert4nggungjawab akan sih1r tersebut dia mengambil keputusan untuk membuat panggilan kepada kakaknya namun, kakaknya dipercayai tidak mahu berbincang dan pelawaan untuk datang ke rumahnya juga ditol4k..

Apa yang diorang nak sampai sanggup tvduh kami? Adakah dia pernah tengok kami memuja apa-apa ka? Atau pun dia datang rumah saya dan terjumpa apa-apa sehinggakan boleh menvduh saya.

Buat laporan pol1s

Susulan daripada itu, wanita ini mengambil keputusan untuk membuat laporan pol1s berikutan nama suaminya yang d1percayai telah tercemar. Pada mulanya, wanita ini hanya mahukan kedua-dua pihak berbincang secara baik namun, tiada sebarang kerj4sama yang diberikan oleh individu berkenaan.

Sebab suami saya ni penjawat awam. Saya perlu jaga, bila video menyebvt nama dia tersebar bermaksud dia akan boleh menanggung m4lu. Sampailah saya h1lang sabar terp4ksa buat report pol1s dan telah mengambil kata setuju dengan suami saya untuk s4man malu.

Kasihan terhadap apa yang berlaku kepada kedua-dua anak saudaranya itu, Rohayu menjel4skan dia pernah memberikan bantuan mendapatkan dana bagi merawat mereka. Tambah Rohayu, dia sangat mengenali anak saudaranya dan mungkin mengalami g4ngguan emosi.

Saya tahu anak dia yang nombor tiga dan nombor empat sememangnya sak1t. Anak dia memang betul-betul sak1t, anak dia itu mem3rlukan bantuan dan saya pernah tolong dia dapatkan bantuan dan dana iaitu memanjangkan isu ini kepada page-page dan akhbar. Saya tolong sampai dapat bantuan daripada semua pihak.

Minta ustaz hantar semula s1hir

Bercerita mengenai video tular memaparkan gambar dirinya yang telah digunakan oleh seorang perawat untuk ‘menghantar’ semula s1hir, Rohayu berkata reda jika itu cara terbaik untuk membuktikan kebenaran.

Sebab saya pernah cabar dia cakap kalau betul b4rang ini suami saya hantar, hantar balik saya sanggup untuk memutvskan hubungan suami isteri. Dah dia j4hat sangat biar, saya sanggup berc3rai. Begitu sekali, saya nak perjuangkan dan menafikan sekeras-kerasnya kami tak buat.

Yang ini saya dapat daripada pengakuan ustaz itu sendirilah. Ok setelah selesai perubatan anak dia, Wes (perawat lain) menjumpai sebuah beg berwarna koko dan dalam tu ada gambar saya dengan suami yang banyak dengan dah d1cucuk jarum.

Wanita ini juga menjelaskan, walaupun dif1tnah sedemikian rupa namun, dia sudah pun memaafkan individu tersebut dan menyerahkannya perkara ini kepada pihak pol1s bagi tindakan selanjutnya. Suaminya juga telah memaafkan individu t3rbabit sambil meninggalkan pesanan kepada keluarga itu untuk muhasabah diri.

video:

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : https://www.applehijau.com

Be the first to comment on "[Video] “Budak Yang Telah D1rasuk Tu Menyebut..” – Sebak Ahli Keluarga Sendiri Sanggup…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*