“Berapa Ramai Lagi Kehil4ngan Kita Nak Teng0k..” Nabila Huda Bahasakan Gol0ngan ‘In Denial’ & Anti-V4ksin!

Aktres popular, Nabila Huda akui terkesan dengan pemergian rakan selebriti, Siti Sarah Raisuddin yang menghembuskan nafas terakhir pagi tadi.

Pada masa sama, Nabila turut menyeru golongan yang menafikan kewujudan dan bahaya wab4k C0v1d-19 untuk ‘membuka mata’ selepas kehilangan bintang kesayangan ramai itu.

“Kepada sesiapa yang rasa C0v1d ini tak real.. Saya harap kehilangan ini yang paling buat semua terasa dan dekat pada hati kita, Allah nak tunjuk.

“Allah dah bagi kita turut rasa kesak1tan kehilangan, kalau masing-masing ada pendapat sendiri tentang C0v1d-19 dibuat-buat, tak tahu nak cakap macam mana. Maknanya anda masih hidup dalam ‘living in denial’.

“Mereka yang sebarkan perkara negatif tentang c0v1d tak real ini, harap boleh berterusan living in denial sampai satu hari nanti, anda akan kehilangan keluarga tercinta disebabkan benda yang korang tak percaya ni.. Teruskan LIVING IN DENIAL,” sindirnya di Instagram Story.

Justeru, Nabila menasihati orang ramai untuk mendapatkan v4ksin c0v1d-19 sebagai ikhtiar selain sentiasa berdoa agar terlindung daripada wab4k berbah4ya itu.

Dia juga ‘membahasakan’ segelintir masyarakat yang masih berfikiran negatif tentang pengambilan v4ksin berkenaan.

“Kepada kawan-kawan dan keluarga, pergilah v4ksin. Bukan kita nak letak 100 peratus kepercayaan, tapi kita usaha. Walaupun kita tetap berdoa dijauhi tapi kita kena berusaha juga dengan cara lain.

“Buang lah pemikiran “eleh kalau vaksin pun tak menjanjikan kita tak dij4ngkiti”… Tak payah fikir jauh sangat. Kita usaha je guna jalan apa yang diberi.

“Tolonglah… Berapa ramai lagi kehilangan kita nak tengok sebab C0v1d ni, jangan lah degil please… Buanglah sikap berfikiran negatif atau menyebarkan perkara negatif, sudah-sudahlah tu,” coretnya lagi.

Sementara di ruangan posting, Nabila berkongsi rasa duk4 atas kehilangan Siti Sarah yang sudah lama dikenali, katanya, persahabatan mereka semakin rapat sejak kebelakangan ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Siti Sarah meninggal dunia pada jam 5.13 pagi Isnin di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) akibat c0v1d-19.

Terdahulu, Siti Sarah bert4rung ny4wa akibat c0v1d-19 di Unit Rawatan Rapi (ICU), (HUKM).

Siti Sarah terpaksa ditidurkan dan mel4hirkan bayi lelaki, Ayash Affan melalui pembedah4n tanpa sedar, jam 5 petang pada Jumaat lalu.

Bagaimanapun, paras oksigen jatuh sehingga 40 peratus pada malam Jumaat, kemudiannya meningkat 77 peratus pada jam 2 pagi dan menunjukkan perkembangan positif meningkat sehingga 85 peratus pada Ahad.

Namun semalam, ketika bacaan yasin secara maya menerusi aplikasi Zoom, suami Allahy4rham, Shuib memaklumkan paras oksigen Siti Sarah jatuh sehingga paras 30 peratus.

Pada 27 Julai lalu, Siti Sarah mengesahkan dirinya dan keluarga positif c0v1d-19.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber: gempak

Be the first to comment on "“Berapa Ramai Lagi Kehil4ngan Kita Nak Teng0k..” Nabila Huda Bahasakan Gol0ngan ‘In Denial’ & Anti-V4ksin!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*