“Sharifah Zarina mimpi jumpa arw4h Siti Sarah pakai…”- ‘Arw4h Happy Sangat, Wajahnya Cantik’

Penyanyi Sharifah Zarina antara rakan selebriti yang turut terkesan dengan pem3rgian Allahy4rhamah Siti Sarah Raissuddin pada Isnin lalu.

Berkongsi kisahnya didatangi arw4h Siti Sarah dalam mimpi, kata Zarina dia tidak peduli sekiranya ceritanya itu tidak dipercayai orang lain.

“Kalau saya cerita ni mungkin tak ada orang percaya tapi tak apa saya nak cerita juga. Pagi Isnin saya bangun jam 4 pagi, terus buka telefon nak tahu perkembangan tentang Sarah. Tapi tak ada apa-apa lagi.

“Sambil-sambil solat saya keep on checking phone, masih sama tiada apa update di media sosial.

“Dalam jam 5.30 pagi lepas sahur saya check lagi telefon dan saya nampak berita meny3dihkan itu terpapar di skrin.

“Saya men4ngis sekuat hati. Lepas dhuha mata meng4ntuk sangat saya terlelap sekejap,” ceritanya.

Dalam mimpi itu, arw4h Siti Sarah nampak gembira dan wajahnya kata Zarina berseri-seri.

“Wallahi saya mimpi arw4h sarah pakai baju jubah dah tudung pink. Kami dalam masjid, dia sangat happy, wajahnya cantik sangat. Saya bagitahu kat anak-anak.

“Tapi hari ni setelah terlalu banyak kebaikan dan amalan arw4h yang saya baca di media sosial, terd3tik di hati saya. Mungkin ini yang saya lihat di mimpi.

“Benar dia ibarat bidadari di dalam mimpi tu. Kem4ti4nmu sangat dic3mburui dik,” tulisnya.

Katanya, perkongsiannya itu bukan untuk meraih perhatian sebaliknya demi bersama-sama mengins4fi dan meng1ngati kem4tian.

“Antara kesan berkata benar adalah orang akan ingat kita nak dapatkan perhatian. Siapa yang berani m3nipu time-time begini memang orang yang sangat berani.

“Sedangkan kem4tian itu tiap hari kita dengar dan siapa juga yang berani menghukum orang lain di saat-saat begini mungkin belum lagi dihidayahkan untuk sentiasa melihat indah akan sesuatu berita yang disampaikan.

“Kenapa harus saya nak menipu tentang bermimpi kem4tian seseorang? Apa saya dapat? Duit? Populariti? Jauh sekali.

“Rezeki itu Allah yang bagi bukan dari cerita sensasi,” tegasnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin)

Allahyarhamah Siti Sarah mengh3mbuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (IC U), H0spital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM) akib4t C0VID-19, jam 5.13 pagi Isnin.

Terdahulu, ibu kepada empat cahaya mata itu bert4rung ny4wa akib4t C0VID-19 selepas lebih 48 jam ditidurkan.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikebvmikan di Tanah Perkubur4n Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Allahyarhamah meninggalkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq m4tin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM.

Mimpi Jumpa Arw4h Siti Sarah Pakai Jubah Pink Dalam Masjid – “Arwah Happy Sangat, Wajahnya Cantik”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv

Sumber:Gempak

Be the first to comment on "“Sharifah Zarina mimpi jumpa arw4h Siti Sarah pakai…”- ‘Arw4h Happy Sangat, Wajahnya Cantik’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*