Gadis Dikec4m Pers0al Perangai Arw4h Zulfarhan, Rupanya Awek Salah Seorang Tertudvh?

Tindakan seorang gadis seolah-olah mempersoalkan perangai Pegawai Kadet Laut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), arw4h Zulfarhan Osman Zulkarnain dikecam warganet di laman Twitter.

Difahamkan, gadis tersebut memuat naik ciapan menyatakan pasti terdapat pvnca sehingga arw4h diperlakukan kej4m oleh enam bekas penuntut UPNM yang dijatuhi hukvman penj4ra 18 tahun.

“Kau tak nak tanya apa punca (kejadian) semua ni? Kau tak nak tahu perangai arw4h macam mana sampai boleh jadi macam ni?,” ciap gadis terbabit.

Seorang pengguna Twitter, @pedoqpop berkongsi semula tangkapan skrin ciapan berkenaan yang meminta penjelasan lanjut daripada gadis itu berhubung perangai Allahyarham sehingga diulang kicau sebanyak 3,839 kali.

Perangai arw4h yang macam mana?

Namun, gadis tersebut mengakui tiada niat mempersoalkan semua itu apatah lagi mahu membuka cerita sebenar menerusi tangkapan skrin memaparkan perbualan dalam direct message (DM) yang dimuat naik @PutriAinNatasha.

Cerita la sis!

Berdasarkan perbualan DM berkenaan, gadis itu menaf1kan dirinya membela si pelaku sebaliknya hanya mempersoalkan bagaimana kejadian terbabit boleh berlaku sehingga tertudvh tergam4k melakukan keced3raan terhadap Allahyarham.

“Cuba pikir guna ak4l, kenapa diorang marah sangat kat arwah?” – Gadis

Selain itu, menerusi ‘siasat4n’ warganet, mereka mend4kwa gadis tersebut adalah teman wanita kepada salah seorang tertuduh selepas terjumpa satu akaun Instagram did4kwa milik seorang bekas penuntut UPNM.

‘Relationship goals’

Bio akaun Instagram berkenaan meletakkan nama “Najeha’s” yang did4kwa hampir sama seperti nama digunakan gadis terbabit di akaun Twitter. Namun, kesahihan perkara ini belum dapat dipastikan lagi.

Oh teman lelaki dia rupanya? Meh la cerita

Bagaimanapun, pencarian mendapati akaun Twitter gadis itu dipercayai telah dinyahaktifkan selepas bertub1-tub1 dikec4m warganet apabila dengan beran1nya mempersoalkan punca kejadian tersebut.

Terdahulu, berdasarkan laporan media, terdapat 90 kes tek4pan seter1ka pada tubvh Allahyarham Zulfarhan akibat perbuatan tertudvh selepas m4ngsa disoal siasat berhubung kehilangan komputer riba dalam kejadian 21 Mei 2017.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : http://www.klmenjeritvideo.dnq.news

Be the first to comment on "Gadis Dikec4m Pers0al Perangai Arw4h Zulfarhan, Rupanya Awek Salah Seorang Tertudvh?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*