“Kejahatan apakah ini?”- Liyana Jasmay Bagi Pesanan Buat Kaum Lelaki

Isu video yang tular di media sosial menunjukkan tindakan seorang lelaki telah memecahkan cermin kereta yang dipercayai dinaiki isteri dan dua orang anaknya mendapat reaksi dari pelbagai pihak termasuklah pelakon dan penyanyi, Liyana Jasmay yang berang terhadap terhadap tindakan lelaki tersebut.

Doa Keselamatan Wanita & 2 Orang Anaknya

Dalam sebuah hantaran, pelakon filem Histeria ini mendoakan keselamatan wanita dan dua orang anaknya serta berharap mereka akan mendapat kehidupan yang lebih baik.

“I doakan isteri dan anak-anak ni selamat, berjaya dunia akhirat dan dapat kehidupan yang lebih baik…Aamiinn..”- ujar Liyana

Titip Pesanan Buat Para Lelaki

Dalam perkongsian yang sama, Liyana menitipkan pesanan buat para lelaki untuk tidak berkahwin sekiranya masih belum bersedia untuk menjadi seorang suami dan bapa.

“Kejahatan apakah ni? Kalau tak mampu nak jadi suami, nak jadi bapak please la jangan nak kahwin.

Korang ingat kahwin ni suka-suka ke? Kena ada tanggungjawab ye!”- tegasnya

Tambahnya lagi, dia turut berharap lelaki yang disifatkan sebagai dayus dan jahat bakal mendapat balasan yang setimpal dengan perangai mereka.

“Lagi satu, kalau dah perangai seperti bertopengkan tuttt, tolong jangan susahkan isteri dan anak-anak.

Semoga lelaki-lelaki dayus dan jahat kat luar sana dapat balasan yang setimpal dengan perangai mereka”- katanya lagi

Direman Polis

Terdahulu menerusi laporan Utusan, seorang lelaki yang mengamuk dan memecahkan cermin kereta isterinya di jalan Teluk Wanjah, Alor Setar, Kedah pada Isnin lalu telah ditahan polis pada hari yang sama dan direman selama empat hari.

Menurutnya, suspek kemudian bertindak mengetuk cermin sebelah penumpang hadapan beberapa kali dan menyuruh mangsa membuka tingkap dengan alasan mahu memberikan wang kepada anak mangsa.

“Mangsa kemudian membuka sedikit cermin kereta, namun, secara tiba-tiba suspek merentap cermin berkenaan sehingga pecah dan tercabut.

“Serpihan kaca telah terkena pada anak mangsa sehingga menyebabkannya terkejut,” ujarnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by XTRA (@tontonmy)

Kata beliau, siasatan awal di tempat kejadian mendapati kejadian berlaku di tepi jalan berhampiran rumah mangsa yang tidak dilengkapi televisyen litar tertutup (CCTV).

“Bagaimanapun kejadian sempat dirakam mangsa dengan telefon bimbit miliknya,” jelasnya.

Tambahnya, suspek telah ditahan pada hari kejadian dan hasil ujian saringan air kencing terhadap suspek didapati negatif dadah.

“Suspek direman selama empat hari bermula semalam dengan kes disiasat di bawah Seksyen 427/506 Kanun Keseksaan,” katanya.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : MuraiMY, IG tonton

Be the first to comment on "“Kejahatan apakah ini?”- Liyana Jasmay Bagi Pesanan Buat Kaum Lelaki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*