Naik Helikopter Ketika Banjir, Jovian Mandagie Balas Mulut Celupar Netizen!

Pereka fesyen tersohor, Datuk Jovian Mandagie men4fikan dkwaan netizen menggunakan helikopter untuk kepentingan diri demi pulang ke kediamannya bagi mengelak b4njir besar pada Sabtu.

Jelas Jovian, 35, isu dirinya menaiki helikopter tidak sepatutnya timbul dan lebih menggusarkan apabila hal itu disebarkan hingga menjadi fitn4h.

“Isu helikopter, tak perlu diperpanjang. Bukan nak menunjuk, kalau nak menunjuk saya dah posing & buat video OOTD sakan. Those who know me, you know I am nothing like that.

“Saya tak guna aset kerajaan, lillahitaala tak mungkin saya akan guna benda yang bukan hak saya. You all nak m4ki hamun saya, go ahead but those are fitn4h,” tegasnya menerusi hantaran di Instagram pada Ahad.

Terdahulu, hantaran di Instagram Stories pereka fesyen itu telah disebarkan di media sosial terutamanya Twitter dan menimbulkan salah faham bahawa Jovian mengambil kesempatan menggunakan jalan pintas dan aset kerajaan ekoran statusnya sebagai menantu Perdana Menteri.

“Sebab kau menantu PM (Perdana Menteri) boleh diselamatkan naik heli, siap tayang kat IG. Bagus! Yang lain duk str4nded atas bumbung rumah dari semalam tidur dalam hujan, tidur dalam kereta,” ciap seorang pengguna di Twitter.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovian Mandagie (@jmandagie)

Jelas Jovian lagi, dia menggunakan perkhidmatan helikopter jenis komersial untuk membawanya pulang ke pangkuan keluarga yang ternyata tidak sesuai digunakan untuk tujuan membantu mngsa dan orang ramai yang turut terk4ndas.

“Kenapa tak guna heli nak bantu orang ramai? Pasal itu heli commercial, jadi tak boleh nak buka pintu and turun-turunkan bantuan atau naikkan mngsa etc.

“Saya tiba-tiba buat bantuan setelah kena viral di Twitter? Saya bantu ikhlas kali ni, sewaktu White PPE, Pal3stine mask, bendera putih mask dan apa pun benc4na. Saya suka bantu orang, dan ikhlas!” tambahnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovian Mandagie (@jmandagie)

Justeru, nasihat Jovian agar orang ramai yang kurang senang dengan tindakannya agar tidak mengikuti akaun media sosialnya. Pada masa sama, mengajak orang ramai turut menghulurkan sumbangan dan bantuan kepada mngsa banjir yang terjejas.

“Kalau you tak suka saya, unfollow saja. Please do better to help the nation than just bashing what is not right about me.

There are better things to be done to help people out there. Betul orang memang tengah sengs4ra. Kalau nak join turun padang agihkan makanan roger saya,” katanya.

Jovian juga antara mngsa yang terjejas dengan fenomena banjir besar yang sedang melanda sekitar Shah Alam apabila gudang utamanya turut dimasuki air dan terpaksa ditutup buat sementara.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Naik Helikopter Ketika Banjir, Jovian Mandagie Balas Mulut Celupar Netizen!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*