Dikec4m Tentang ‘Isteri Beli Beras’, Aishah Tampil Beri Penjelasan

Penyanyi popular, Aishah tampil memberikan penjelasan selepas dia teruk dikec4m kerana menceritakan pengalamannya sebagai seorang isteri yang ‘membeli beras’ dan tidak pernah dimanjakan dengan hadiah.

“I tak pernah merasa hidup sebagai seorang isteri yg dimanjakan dgn hadiah2,hahaha seumur hidup I lah isteri yg membeli beras

“Allah bagi anak2 yg thoughtful,belated birthday present from Armand…buat mata mum dia masuk habuk.3tahun lepas my FC belikan Pandora yg rose gold this time dpt yg silver utk casual wear pulak.I am blessed” tulisnya di ruangan kapsyen Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm)

Tidak Buka Aib Sesiapa

Aishah atau nama penuhnya Wan Aishah Wan Ariffin menjelaskan bahawa dia tidak membuka aib mana-mana pihak kerana semua yang terjadi merupakan pengalaman hidupnya sendiri.

“Hadoii marah betul setengah orang bila saya menceritakan pengalaman saya sebagai ‘isteri yang beli beras’..

Relax, saya sebut itu kerana itu betul-betul terjadi dan bagi saya ia tak aib apa pun.

Itu realiti pengalaman saya dan saya percaya ianya realiti ramai juga kaum wanita lain. “Jelas Aishah

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm)

Minta Netizen Henti Mak1 Hamvn 

Dalam pada itu, dia turut meminta netizen untuk berhenti memberikan pelbagai komen negatif yang diberikan mereka menerusi  DM (direct message) di Instagram. Malah pesan Aisyah, mereka boleh berhenti mengikuti perkembangan dirinya di platform tersebut.

“Hari I terima hadiah dari anak2 saya,saya sgt teruja,bukan saja kerana pemberian itu tetapi yg paling utama Allah swt. tarbiah saya direct.Kenapa?Kerana Allah swt. mengajar saya yg bila kita buat baik,dan lebih dari tanggungjawab kita,Allah swt.akan balas dgn.berbagai cara dan melalui orang lain.

“Tak payah nak bertubi-tubi DM saya nak mak1 hamvn saya. Saya tulis dalam IG. Kalau tak suka tak payah follow atau skip je cerita saya ok.”- kata Aishah lagi

Di akhir penjelasannya, Aisyah memberitahu bahawa dia tidak pernah merasa menyesal dengan perkongsian tersebut menganggap ia sebagai amal jariah dan sedekah.

Lantaran itu, rata-rata netizen bersetuju dengan Aishah dan  memberi pandangan masing-masing terhadap isu ini yang sememangnya menjadi realiti pada hari ini dalam kalangan para isteri serta mendoakan agar dia bahagia pada masa depan nanti.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : Instagram Aishahjmm

Be the first to comment on "Dikec4m Tentang ‘Isteri Beli Beras’, Aishah Tampil Beri Penjelasan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*