Perut Besar Macam Hamil Tapi Doktor Cakap Tak Ada Apa, Apa Yang Berlaku Buat Ramai Terkejut

Tidak mengandung tapi perut secara tiba-tiba membesar, itulah yang dialami oleh seorang pesak1t Major Depressive Disorder with Pyschsosis and Borderline dikenali sebagai Elhaslina. Kisah ini telah dikongsi menerusi dua buah video yang dimuat naik di laman TikTok dan meraih perhatian wargamaya.

Menerusi video pendek yang dikongsi, wanita cekal ini menceritakan dia sama sekali tidak mengandung namun, perutnya dilihat semakin membesar. Wanita ini yakin ‘benda’ tersebut merupakan ganggvan makhlvk halu$ dan turut akui berasa sak1t.

Perut besar sebab mengandung tidak, gangguan makhlvk halvs ya.

Pujuk hati mungkin ada sebab lain. Tapi memang yakin ini semua g4ngguan.

@elhaslina_ Allah sayang. Allah sayang. #mentalhealthawareness #bukanpregnant ♬ Cinta Sampai Mati (Teaser) – Raffa Affar

Ujar wanita ini, selepas pulang daripada mendapatkan perubatan Islam dia bertindak ke klinik bagi memeriksa keadaan rahimnya. Bagaimanapun, doktor menjelaskan rahimnya berada dalam keadaan yang normal.

““Rahim bengkak. Selalu mimpi may4t sampai ke luar tidur nampak m4yat tu. Tapi pergi klinik, takde apa.”

“Walaupun terlelap sekejap je, mimpi buruk selalu ada. Paling nger1 may4t yang selalu saya nampak tu sampai di luar tidur pun boleh nampak.

“Lepastu, husband decide bawa saya pergi berubat. Mungkin sebab dah lama tak berubat ganggvan tu datang semula. Mungkin

“Bila pergi berubat, macam biasa, dalam perjalanan pergi, mood tak ok, rasa nak marah, serabot.

“Bila sampai tempat berubat dan berubat dengan Ustaz, Ustaz nampak dan rasa macam-macam dekat saya. Remvknya hati bila ingatkan ganggvan ni dah tak ada tapi rupanya makin banyak ‘dia’ bertapak.

“Tahan air mata tapi akhirnya berderai juga. Tahan sakit satu badan. Tahan sampai rasa tak mampu nak tahan.

“Ustazah sorang lagi datang, dia pegang bahagian perut saya.

“Eh bengkak perut awak ni. Bengkak sangat.” tulisnya di ruangan kapsyen Instagram miliknya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PSYCHOSIS SURVIVOR (@elhaslinaaaa)

“Ye sebelum tu orang-orang terdekat perasan perut macam ‘pregnant’ tapi bila check pregnancy test, semua belum ada rezeki.

“Remuk lagi hati. Penat sangat rasanya. Hidup depan orang masa ni terpaksa jadi yang terpaling okay.

“Keesokan harinya, saya dan husband decide pergi scan rahim. Risau ada ketumbuhan apa-apa.

“Tapi bila pergi klinik, “Rahim awak okay. Takde apa yang bermasalah. Telur pun okay. Normal semuanya.”

“Dan sampai hari ni, saya tak jumpa puncanya apa. Saya hanya teruskan ikhtiar perubatan islam sebab saya yakin puncanya dari mana.

“Kebetulan handphone rosak masa di fasa down. Rupanya Allah nak saya rehat sampai saya kuat.

“Bila handphone saya pun dah okay, rupanya bila saya share journey saya kat sini, sekarang saya dah tak nangis dah.

“Doakan saya ya. Alhamdulillah, saya masih lagi kuat dan sihat.” tambahnya.

@elhaslina_ Reply to @aynaciken Semoga kakak awak kuat dan sembuh ya! #mentalhealthawareness ♬ original sound – Alzera Geny Netriana

Walaupun diuji wanita ini akur dengan apa yang telah terjadi dan menjelaskan keadaannya semakin pulih. Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen sempat menitipkan doa buat wanita ini supaya terus cekal dan mendapatkan pertolongan daripada ‘pakar’.

Terdahulu, wanita ini mengaku mempunyai seorang ‘rakan’ bernama Amanda (orang lain tak nampak) ketika menjalani penggambaran di set TV3 untuk rancangan Nona.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : Tiktok,Instagram Elhaslina

Be the first to comment on "Perut Besar Macam Hamil Tapi Doktor Cakap Tak Ada Apa, Apa Yang Berlaku Buat Ramai Terkejut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*