“Akhirnya Terjawab…” – Alami J4ngkitan Di P4ru-P4ru, Anak Elfira Loy Terima Rawatan

Selepas kerap mengalami dem4m serta gej4la b4tuk dan selesema, pelakon, Elfira Loy memaklumkan dirinya telah membawa anaknya, Muhamad Rayyan Khalaf untuk mendapatkan raw4tan di hospital.

Selepas menjalani beberapa pemeriksaan, Elfira memberitahu, pihak doktor mengesahkan anaknya itu telah mengalami j4ngkitan kum4n di bahagian p4ru-p4ru atau pneum0nia.

Bagaimanapun, pihak doktor memaklumkan s1mptom yang dialami oleh anaknya itu hanyalah merupakan peny4kit bermusim yang keram kali menyer4ng kanak-kanak ketika ini.

“Hari yang mommy nanti-nantikan, akhirnya terjawab after looooong on-off sick period. Today, mommy tergerak bawak jelah jumpa Dr walaupun macam selesema dan b4tuk je.

“So, we went to Andorra buat rtk , test clear baru buat xr4y. The result came in, with infections at both lungs.

“Ada phlegm pulak, Dr kata memang musim kids kena pneumonia. W4rd pun tengah penuh. So, since Rayyan tak dem4m, boleh balik monitor kat rumah je lepas dua kali Neb dekat emerg3ncy w4rd tadi. Hopefully akan terus sihatlah,” tulisnya.

Perkhabaran tersebut dikongsikan sendiri oleh pelakon drama, Di Sebalik Kasyaf itu menerusi hantaran terkini yang dimuat naik di laman Instagram.

Dalam pada itu, Elfira turut menjelaskan, sebelum ini, dia sudah pun terlebih dahulu membawa anaknya itu ke klinik, namum, pihak doktor di klinik tersebut dikatakan tidak dapat mengenal pasti mengenai punca sebenar peny4kit anaknya itu.

Lantaran itu, Elfira turut menyeru kepada para ibu untuk membawa anak-anak mereka berjumpa dengan beberapa doktor berbeza bagi mendapatkan khidmat nasihat.

“P/s: ni bukan first time kita pegi check up. Dah pegi hospital and clinic pun baru -baru ni. Nasib baik Dr kat sini nak buat x-ray. So we found out lung infections.

“Kalau tak, memang macam flu dan cough je. Mommy memang ada trust issues lah dengan hospital dan clinic mana nak pegi.

“So mommies , if you dont feel good about your babies , just keep trying and go to different places. Semoga cepat sembuh baby mommy,” kongsinya lagi.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan selebriti turut menzahirkan dvka selian turut mendoakan semoga Rayyan dapat kembali sembuh.

“Get well soon Handsomeboyyy Rayyan.

“Allah sayang. Semoga sembuh Rayyan dear.

“Semoga Rayyan cepat sembuh. Aamiin Ya Mujib.

“Ya Allah El, semoga dipermudahkan dan cepat sembuh handsome boy,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elfiraloy

Sekadar informasi, Elfira dan suaminya, Faris Khairol Anuar telah pun mendirikan rumah tangga mereka pada tanggal 1 Januari 2019.

Hasil perkongsian hidup tersebut, pasangan ini telah pun terlebih dahulu dikurniakan cahaya mata sulung yang bernama Muhammad Rayyan Khalaf pada Oktober 2019.

Elfira juga kini sedang menghitung hari bagi menantikan detik kelahiran cahaya mata keduanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber :Instagram Elfira Loy

Be the first to comment on "“Akhirnya Terjawab…” – Alami J4ngkitan Di P4ru-P4ru, Anak Elfira Loy Terima Rawatan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*