“Salah Ke Saya Tegur ?”- Bekas Menantu Sam4n Chef Wan RM1 Juta!

TINDAKAN cef selebriti terkenal Datuk Chef Wan menegvr bekas menantu, Shikin Maembong berhubung hal membabitkan cucunya mengundang pad4h apabila dia bakal disaman sebanyak RM1 juta.

Menurut Chef Wan atau nama sebenar Redzuawan Ismail, 64, surat tuntutan saman itu dihantar melalui peguam dilantik kakak kepada pelakon Emma Maembong itu, baru-baru ini.

“Bekas isteri anak saya, Shikin Maembong melalui peguamnya menghantar surat saman malu kononnya beberapa bulan lalu saya menegurnya dan anak saya iaitu Nadzri bergaduh tentang anak. Hak bapa atau ibu adalah sama ke atas anak itu.

“Kerana mahu membalas dend4m sebab tidak berpuas hati tentang urusan nafkah anak, dia (Shikin) menggunakan cara itu (sam4n) dan menghalang saya berjumpa dengan Arianna (cucu),” katanya menerusi laman Instagram pada Ahad.

Bersama kapsyen tersebut, dia turut memuat naik surat notis tuntvtan mahkamah yang diterima daripada peguam dilantik Shikin.

chef wan 2

Luahan Chef Wan di Instagram.​​​​​​

Dalam pada itu, Chef Wan meluahkan rasa terkilan kerana namanya turut terpalit dalam kemelvt membabitkan rumah tangga anak-anak.

Lebih-lebih lagi apabila Chef Wan mendak.wa selama ini dialah yang paling banyak membantu wanita itu ketika dalam kesusahan.

Sebagai orang tua, saya memberikan nasihat yang baik-baik tanpa perlu melibatkan mahkamah untuk mendapatkan hak penjagaan anak

CHEF WAN

SELEBRITI MASAKAN

“Tak rasa ma.lu ke semasa susah, saya juga yang uruskan bil hospital dan macam-macam lagi. Sebagai bekas bapa mertua, salah ke jika saya memberikan nasihat?

“Sebagai orang tua, saya memberikan nasihat yang baik-baik tanpa perlu melibatkan mahkamah untuk mendapatkan hak penjagaan anak. Ramai orang bercer4i, namun masih sama-sama menjaga anak.

“Masing-masing dah tua. Tolonglah matang. Mahkamah ada banyak isu yang penting. Jangan ditambah lagi isu-isu bod0h nak sam4n bekas bapa mertua.

chef wan 3

Chef Wan enggan layan permintaan anak dan menantu.

“Kau lupa ke jasa-jasa aku bersusah payah kahwinkan kau berdua guna duit saya 100 peratus? Anak saya dah bersetuju untuk anaknya dijaga ibu (bekas isteri) cukuplah. Jika dia (Nadzri) mahu luangkan masa bersama anaknya beberapa hari dalam sebulan, biarkan. Itu adalah anaknya,” ujarnya.

Sementara itu, Chef Wan berkata dia enggan melayan sebarang permintaan tidak masuk akal membabitkan bekas menantu dan anak-anak.

Malah, dia berpendapat nasihat yang diberikan sebelum ini adalah tindakan yang betul sebagai seorang bapa.

“Besar sangat ke kepala kau sampai lupa diri tu tak boleh ditegur dan dinasihati. Cukuplah saya tak ada masa untuk ini semua okay. Letih saya melayan kisah anak-anak ini semua.

chef wan 4

Foto kenangan Chef Wan bersama Chef Riz dan Shikin Maembong semasa pernikahan mereka pada tahun 2014.

“Dia tak malu ke… ada hati nak sam4n saya, nasihat yang baik-baik untuk kedua-dua pihak? Miskin sangat ke nak saman saya satu juta?

“Terdesak sangat ke? Kita semua dah bergerak ke depan. Sangat bod.oh bergaduh tentang seorang anak pun. Dah lupa ke awak dah cukup mem4lukan saya. Kasihan la anak tu,” katanya.

Usaha mStar mendapatkan respon daripada kedua-dua pihak tidak berjaya apabila panggilan dan mesej dihantar tidak berjawab.

Untuk rekod, Nadzri atau sebenar Mohd Nadzri Redzuwan, 40, mendirikan rumah tangga dengan Shikin atau Siti Nur’ Ashikin Ismail pada 5 Disember 2014 dan bercer4i pada Jun 2016.

Hasil perkongsian hidup itu, mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Putri Arianna Natasya yang kini berusia tujuh tahun.

Nadzri sebelum itu pernah berkahwin dengan pelakon, Ana Dahlia namun bercer4i pada 10 Disember 2012, selepas 11 bulan mendirikan rumah tangga.

Pada Januari lalu, Nadzri atau lebih dikenali sebagai Chef Riz berkahwin kali ketiga dengan wanita pilihan hatinya bernama Nurul.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : mStar

Be the first to comment on "“Salah Ke Saya Tegur ?”- Bekas Menantu Sam4n Chef Wan RM1 Juta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*