Pedas! Kak KM Balas Balik Kenyataan Liza Hanim – “Dah Tak Glam0ur Kan, Tu Sibuk Nak Nasihat Orang!”

Baru-baru ini, usahawan sensasi, Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM menjadi bualan ramai apabila beliau bertindak memuat naik sebuah video di Instagramnya memaparkan diri sedang menyusukan anak di public.

Hal terbabit telah membuatkan dirinya mendapat pelbagai kecaman dari warganet kerana menyusukan anak di tempat awam tanpa menggunakan nursing cover, namun dia sama sekali tidak peduli dengan kecaman yang diterima.

Semalam, Kak KM telah membuka peluang kepada pengikutnya untuk bertanyakan soalan dan antara soalan ditanya adalah berkenaan dirinya menyusukan Cinta Carissa ketika majlis akikah anak keempatnya itu.

Dalam pada itu, ada juga netizen bertanyakan soal seorang rakan selebriti yang menegurnya tentang isu yang sama.

Biasalah kalau dah tak glamour, bila kau nak tumpang populariti Kak KM.. kesian, sedih!

Akibat dari posting Kak KM menyusukan di public itu, ramai netizen menegurnya dan tidak lupa juga penyanyi Liza Hanim yang merasakan perkara tersebut tidak seharusnya berlaku, sebaliknya wanita terbabit perlu menjaga kehormatan sebagai seorang wanita serta ibu.

Usahawan kontroversi selamba susukan anak tempat awam, Liza Hanim tegur suruh jaga adab

TINDAKAN seorang usahawan kontroversi menyusukan anak di tempat awam secara terbuka mengundang pelbagai reaksi daripada orang ramai.

Ini termasuklah penyanyi Liza Hanim yang turut tertarik berkongsi pandangannya mengenai video tular yang dimuat naik oleh usahawan berkenaan di media sosial, baru-baru ini.

Kata Liza, 42, dia menyokong tindakan usahawan berkenaan memberikan susu badan, namun dalam masa sama haruslah menjaga kehormatan sebagai seorang wanita Muslim.

“Saya terpanggil untuk menyuarakan pendapat, baru-baru ini ternampak gambar seorang usahawan menyusukan anak di khalayak dan ambil gambar.

“Sebagai seorang ibu yang menyusukan anak-anak saya menyokong usahawan ini di dalam perjalanan menyusu badannya, namun sebagai seorang saudara di dalam Islam saya memohon tolonglah jaga adab ketika breastfeeding di tempat awam.

Liza kongsi pandangannya di Instagram.

“Saya sendiri menyusukan anak di mana-mana sahaja, malah pernah di tepi jalan di Kota Seoul (Korea Selatan) dan ya saya merakamkan gambar juga tetapi kita harus menjaga adab, aurat harus dijaga,” katanya tanpa menyebut nama usahawan berkenaan.

Penyanyi lagu Gelisah Mimpi ini menulis pandangannya itu menerusi laman Instagram pada Isnin.

Ini bukan masalah saya berhijab dan beliau free hair (tidak bertudung), either way jaga kehormatan kita sebagai wanita dan ibu

Sebelum ini, tular rakaman video usahawan kontroversi Liana Rosli atau Kak KM menyusukan bayinya yang baru berusia dua bulan di sebuah restoran mewah.

Aksi bersahaja anak pelakon veteran Normah Damanhuri ini memberikan susu badan di tempat awam mengundang pelbagai kritikan daripada netizen kerana menampakkan bahagian tidak sepatutnya.

Liza tegur tindakan usahawan kontroversi susukan anak tempat awam.

Dalam pada itu, Liza berkata luahannya ini hanyalah sekadar pandangan sebagai seorang wanita dan bersuara mengenai isu ini sebagai ingatan dirinya sendiri.

“Ini bukan masalah saya berhijab dan beliau free hair (tidak bertudung), either way jaga kehormatan kita sebagai wanita dan ibu.

“Allahuakbar sedangkan kita menutup dengan sesungguhnya ketika breastfeeding pun dipandang serong, apatah lagi di dalam keadaan yang saya lihat usahawan itu.

“Jaga kehormatan kita sebagai wanita, jaga agama kita, InsyaAllah berkat usaha kita murah rezeki kita. Saya bersuara untuk mengingatkan diri saya juga,” ujarnya.

“Suami Tak Rasa Apa Ke”- Kak KM Dikecam Lakukan ‘Drop Challenge’ Di Hadapan Rakan Suami

Selepas tular video Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM menyusukan anaknya ketika sedang menikmati makan malam di sebuah restoran mewah, kini netizen mengecam tindakannya yang melakukan drop challenge di hadapan rakan-rakan suami.

Rata-rata netizen yang menonton video tersebut tampil mengecam tindakan Kak KM yang dilihat agak melampau dan tidak menjaga batas sebagai seorang wanita , malah ada yang turut mendoakan agar anak kepada pelakon Normah Damanhuri ini diberikan hidayah.

“Suami tak rasa apa ke”

“Kawan-kawan suami pun tengokkan je..Allah. No komen lebih takut”

“Macam Syial je”

“Kesian kak km ni”

“Semoga diberi hidayah”

“Semoga kakak sekeluarga diberi hidayah” komen mereka

Terdahulu, Kak KM dikecam netizen selepas berkongsi video menyusukan anaknya ketika sedang makan malam di salah satu restoran mewah. Wanita itu kemudian menjelaskan kepada netizen bahawa video tersebut tidak menampakkan payudaranya dan menutup sebahagian daripadanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : mStar

Be the first to comment on "Pedas! Kak KM Balas Balik Kenyataan Liza Hanim – “Dah Tak Glam0ur Kan, Tu Sibuk Nak Nasihat Orang!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*