Kak Long Akan Ambil Tindakan, Minta Padam Video Tular Dia Mengamvk

Susulan tular video seorang wanita mengamuk di kedai serbaneka gara-gara berang apabila anak lelakinya ditu.duh menc.uri oleh seorang pekerja, empunya diri tampil menjernihkan situasi teg.ang.

Menerusi siaran langsung di Facebook miliknya, pemilik akaun Wan Nor Baizura memohon maaf dengan rela hati kepada staf kedai serbaneka itu sambil ditemani suami dan anak-anak.

Menangis teresak-esak, wanita terbabit menye.sal kerana sudah bertindak keterlaluan namun katanya hati dia luluh apabila anak kesayangan dituduh mencuri.

Saya nak tengok cctv baru puas hati. Saya dah kena kec.am satu Malaysia. Saya sebagai seorang ibu, maruah saya pun dah tercalar. Saya orang meniaga.

Saya marah ada sebab, saya ada dua anak. Hati ibu mana tak luluh bila anak balik bagitau dia kena tud.uh menc.uri. Saya minta maaf. Ini pengajaran untuk saya dan ada hikmah apa yang berlaku. Kira ke.s ini dah selesai ya.

Wanita yang menggelarkan dirinya sebagai ‘Kak Long’ memberitahu dia akan menarik semula laporan p.olis yang dibuat semalam.

Dah semak CCTV

Dalam perbualan itu, pekerja kedai tersebut turut mended.ahkan anak wanita terbabit tidak menc.uri selepas menyemak rakaman kamera litar tertutup (CCTV).

Malah katanya lagi, tidak ada kerosakan berlaku selepas anak kecil itu bertindak menendang barangan yang berada di kedai tersebut.

VIDEO MINTA MAAF

VIDEO MINTA PADAM VIDEO YANG VIRAL

Siapa yang dah share video, mohon padam. Siapa yang komen buruk saya akan ambil tindakan

Kurang 24 jam dihentam kaw-kaw, Kak Long ke lokasi kejadian semula buat ramai mula curiga

SIAPA sebenarnya yang bersalah?

Itu antara persoalan yang timbul dalam kalangan netizen selepas tularnya video ‘amukan’ seorang wanita di sebuah kedai serbaguna yang dipercayai di Terengganu.

Menerusi video berdurasi 5 minit 4 saat itu, wanita berkenaan dilihat sedang menga.muk gara-gara berang anak lelakinya yang berusia sekitar 10 tahun dituduh mencuri di sebuah kedai serbaneka di Paka, Terengganu.

Video perteng.karan itu dipercayai tular selepas wanita berkenaan yang dikenali sebagai Wan Nor Baizura membuat live di akaun TikTok miliknya semasa kejadian berlaku pada malam Rabu (2 Mac).

Dia begitu terkesan dan meluahkan rasa sedih kerana anaknya ditud.uh menc.uri.

“Kita buat live, kita tak nak cero.boh kedai awak, sekurang-kurangnya pengajaran untuk pelanggan lain yang datang ke kedai ni supaya tidak tu.duh anak saya… saya tidak ajar dengan wang ringgit tapi kalau ada maruah, kita akan pertahankan maruah.

“Kita tidak ada duit takpa, tapi jangan tud.uh kita cu.ri. Pergi balai po.lis kalau dia cu.ri, anak aku tidak akan ambil hak orang.

“Anak aku pergi jual hari-hari, ikut aku… kalau tidak ada duit dia akan minta, tidak akan cu.ri,” ujarnya menerusi video berkenaan yang dikongsi lebih daripada 47,600 pelayar TikTok.

Video tu.lar yang dipercayai diambil dari siaran langsung Kak Long sendiri.

Bagaimanapun, pada Khamis (3 Mac), Wan Nor Baizura atau lebih dikenali sebagai Kak Long sekali lagi membuat live di Facebook rasminya yang mengatakan dia dalam perjalanan untuk membuat permohonan maaf kepada kakitangan di kedai serbaneka terlibat.

Menurutnya, anak yang dipanggil Adam berada dalam keadaan tra.uma dan duduk diam serta bersendiri selepas kejadian yang berlaku semalam.

Dia yang turut dikatakan cuba mempromosikan produk dan melakukan gimik perniagaan memberitahu, tindakannya itu bukanlah untuk bisnes tetapi kerana sedih apabila anaknya ditu.duh mencu.ri.

“Rezeki kita Allah dah tetapkan, maruah kita… macam saya sekarang ni, belum tengok lagi kebenaran tu tapi netizen ku.tuk saya kaw kaw.. terima kasih banyak yang mana betul-betul kawan dan pengikut. Terima kasih banyak.

Walaupun anak saya ditu.duh menc.uri, saya akan pergi minta maaf. Saya nangis sebab saya seorang ibu, orang tud.uh anak saya, orang hi.na anak dan keluarga saya.

“Pengajaran untuk saya dan anak-anak. Kalau mereka kata perkara bukan-bukan kat anak saya, saya tidak akan marah… saya akan terima. Tapi orang kata saya buka aib sendiri, benda tu dah tular kat TikTok.

“Walaupun anak saya ditu.duh menc.uri, saya akan pergi minta maaf. Saya nangis sebab saya seorang ibu, orang tud.uh anak saya, orang hina anak dan keluarga saya.

“Orang lain lagi teruk buat marketing, Kak Long tak koyak… kak long pergi minta maaf sebab nak tenang bukan untuk marketing,” jelasnya menerusi siaran langsung di Facebook yang dibuat pada jam 11.50 pagi Khamis.

Siaran tersebut dim4tikan selepas Kak Long dikatakan sampai di kedai serbaneka terbabit untuk membuat permohonan maaf.

Terdahulu, rata-rata netizen yang menonton siaran berkenaan memuji tindakan Kak Long yang pergi meminta maaf walaupun anaknya ditu.duh menc.uri.

Antara reaksi netizen terhadap Kak Long.

Namun, ada juga yang menyifatkan tindakannya itu sebagai publisiti murahan selain menasihatkannya untuk membuat lap.oran po.lis berhubung kejadian yang berlaku.

“Buat lap.oran po.lis la supaya tahu kisah sebenar yang berlaku. Bila anak kena tu.duh, mesti sak1t hati,” kata salah seorang netizen.

“Baik tengok balik CCTV. Baru kita tahun kejadian sebenar,” cadang seorang netizen di ruangan komennya.

Terdapat juga netizen yang menyatakan tindakan Wan Nor Baizura seolah-olah menabur pasir di periuk nasinya sendiri

“Kak sedar tak benda kak buat tu tak betul? Kak ibarat tabur pasir ke periuk nasi sendiri… Selesai cara baik, cakap lembut-lembut. Be professional bukan terpekik terlolong seperti itu,” ujar seorang lagi netizen.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : Facebook Wan Nor Baizura via Oh Bulan

 

Be the first to comment on "Kak Long Akan Ambil Tindakan, Minta Padam Video Tular Dia Mengamvk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*