Aliff Syukri Buat Par0di Kaklong Meng4muk Di 7Eleven. Ini Tegvran Kaklong Kepada Dato Aliff

BELUM reda ins1den di kedai serbaneka 7-Eleven mengenai seorang wanita yang dikenali sebagai Kak Long ‘meng4muk’ kerana anaknya ditvduh mencvri, netizen pantas menularkan kembali videonya mem4ki h4mun pekerja di cawangan restoran makanan segera KFC.

Walaupun telah membuat permohonan maaf di atas ketel4njurannya, wanita berkenaan terus menerima kec4man dan s1ndiran netizen di media sosial.

Kisah Kak Long kini dijadikan meme atau bahan gurauan di media sosial, di mana netizen meminta pihak lain berwaspada bagi mengelakkan kejadian ‘amvk’ berulang.

Meme tersebut menunjukkan dua lembaga dengan wajah tengkorak sambil membawa senjata t4jam beralih dari dua pintu terbuka yang tertera logo dua premis yang terlibat dengan insiden ‘Kak Long’ ke pintu lain yang bertutup dengan logo sebuah lagi restoran makanan segera.

Tangkap layar video tular Kak Long mem4ki h4mun di sebuah restoran makanan segera.

Terbaharu, pasar raya terkemuka, Mydin tidak terkecuali melakukan meme tersebut dengan penambahan pintu dengan logo premis itu, berserta amaran ‘no entry’ (dilarang masuk).

“Dah letak no entry. Harap tak masuk,” tulis Mydin menerusi ciapannya di laman Twitter, sebagai reaksi kepada perkongsian seorang pengguna, pada Jumaat malam.

Posting di laman Twitter rasmi MydinMalaysia yang diulang kicau lebih 1,000 kali sejak Jumaat malam itu ternyata menghiburkan pengguna Twitter yang menyifatkannya sebagai sesuatu yang lucu.

Rata-rata mereka turut memberikan emoji ketawa.

“Adeh! Men4kutkan betul lah.”

“Elok-elok, nanti buat live kat depan main entrance bising-bising.”

“Pintu belakang jangan lupa kunci juga. Atas bumbung pun tengok, takut-takut boleh tembus ke dalam,” demikian antara komen-komen netizen.

Memang ramai yang buat par0di terutama di TIktok menggunakan suara Kak Long Baizura ketika mem4rahi pekerja 7 Eleven

Tetapi par0di daripada Dato Aliff Syukri yang membuat Kak Long terpaksa komen.

VIDEO :

Menurut Kak Long, sekarang dia dan keluarga dalam keadaan sedih akibat dihent4m netizen dengan terukk.

Malah perniagaan dia telah pun terjej4s berikutan video 7 eleven dan video KFC baru baru ini.

Terdahulu, video wanita berkenaan ‘meng4muk’ di 7 Eleven gara-gara tidak berpuas hati anak lelakinya ditvduh mencvri menjadi tular di media sosial.

Video tersebut tular selepas wanita berkenaan membuat siaran langsung (live) di akaun TikTok miliknya semasa kejadian berlaku pada malam Rabu (2 Mac).

Namun kurang daripada 24 jam selepas ‘amvkan’ berkenaan, wanita itu tampil membuat permohonan maaf kepada staf yang terlibat dan sekali lagi menyiarkan pertemuannya menerusi siaran langsung (live) di Facebook.

Pada Khamis, wakil 7 Eleven pula tampil mengeluarkan kenyataan dan menceritakan perkara sebenar, serta meminta masyarakat agar berhenti mengec4m wanita berkenaan.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : mStar

Be the first to comment on "Aliff Syukri Buat Par0di Kaklong Meng4muk Di 7Eleven. Ini Tegvran Kaklong Kepada Dato Aliff"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*