Letak Cili Di Tu…t Anak, Antara Sebab Ziana Zain Ingin Cera1 Dulu!

Punca sebenar Ziana Zain Mohon cer4i b0ngkar suami pernah cilikan alat svlit anak!

Aduhai. Selepas bercuti panjang, ada macam-macam cerita yang berlaku dekat Malaysia ni. Ingat lagi kisah penyanyi terkenal Malaysia, ziana zain yang buat lap0ran p0lis pasal suami dia hukum anak-anak dia. Katanya sebab anak-anak dia tak solat. Maka bermula dari itu, macam-macam kec4man yang diterima penyanyi ini. Mungkin sebab dah tak tahan di kec4m, maka ziana zain pun beritahu  hal sebenar.

Menurut cerita yang dikongsikan di Media Hiburan, ziana zain telah deda.hkan yang suami dia ni seorang kaki puk.ul. Tervuk jugalah anak-anak dia kena dengan suami dia ni sampai le.bam dan “pec4ah” pada anggota badan. Teruk juga la kan?

Tapi apa yang kami rasa teruvk juga adalah bilamana suami kepada ziana zain ini pernah ambil cili dan letak dekat kemalvan dan dubvr anak dia yang waktu itu baru 3 tahun! Eh! Baru 3 tahun! Apa yang mereka tahu kan? Betul punya panas bar.an ni.

Dan penyanyi ini juga berkata yang suaminya ada mengambil barang terla.rang (dad4h)

Dan setelah hampir 20 tahun bersama, akhirnya ziana zain membuat keputusan untuk memohon pence.raian kerana dah tak tahan tengok anak dia asyik kena de.ra dengan suami dia. Dan sekarang, mereka yang dulunya kec.am dah tahu hal sebenar kenapa ziana zain sanggup buat lapo.ran p.olis kan?

SHAH ALAM: Kemelut rumah tangga penyanyi popular, Ziana Zain dan suaminya, Armin Zaharin Ahmad, 53,  terus berpanjangan apabila Mahk.amah Rendah Syariah di sini pada Khamis menetapkan 12 Julai 2018 untuk perlantikan hakam keluarga.

Hakim Syarie, Mohd. Nizar Mohtar menetapkan tarikh tersebut selepas Armin sebagai defendan tidak hadir ke mahkamah tanpa sebarang makluman bagi mendengar keputusan laporan jawatankuasa pendamai kes itu.

“Berdasarkan laporan (jawatankuasa pendamai) tersebut, kedua-dua mereka bersetuju berce.rai secara baik dalam mahkamah bagi menyelesaikan kem.elut itu, sekiranya tidak tercapai disyorkan pembentukan sebuah jawatankuasa hakam selaras Sek.syen 48 Enakmen Unda.ng-Und.ang Keluarga Islam Negeri Selangor 2003.

“Kedua-dua mereka tidak tinggal bersama sejak Februari lalu dan mah.kamah percaya tanggungjawab tidak boleh dilaksanakan serta syiqa’ (perba.lahan suami isteri dalam perkahwinan) sering berlaku (sebelum ini).

“Kedua-dua pihak juga bersetuju hak-hak berkaitan suami isteri dan anak-anak akan diselesaikan nanti,” katanya.

Dalam prosiding tersebut, Ziana Zain atau nama sebenar atau nama sebenarya Siti Roziana Zin, 50, yang hadir dengan memakai baju kurung bercorak bunga berwarna biru diwakili Peguam Syarie, Yusfa Hanis Yussoff.

Sementara Ziana yang ditemui memberitahu dia reda dan bersabar apabila kes perceraian itu masih belum dapat diselesaikan seperti diharapkan.

Ziana berkata, beliau akan mengikut prosedur yang ditetapkan mahkamah dan yakin ia dapat diselesaikan dengan baik sama ada cepat atau lambat.

“Kalau 20 tahun saya boleh bersabar, jadi sikit lagi saya kena bersabar. Buat masa ini saya hanya ikut prosedur yang ditetapkan mahkamah dan saya berharap semuanya akan diselesaikan dengan baik,” ujarnya kepada mStar Online.

Ziana turut berharap suaminya dapat memberi kerjasama dengan baik dalam menyelesaikan perkara berkenaan.

“Kalau kita ada tanggungjawab dan rasa hormat antara satu sama lain, kita patut hadir dan selesai dengan baik. Kita juga nak teruskan hidup masing-masing. Saya sudah lama reda,” ujarnya.

Turut hadir pada prosiding itu adalah adik Ziana yang merupakan penyanyi, Shahrul Anuar Zain atau Anuar Zain.

Pada 3 April 2018, Ziana yang popular dengan lagu Berpisah Jua menfailkan tuntutan pence.raian di Mahk.amah Rendah Syariah selepas Armin enggan melafazkan ce.rai terhadap penyanyi tersebut.

Difahamkan fail tuntutan penceraian itu berkaitan  pende.raan mental dialaminya, nafkah dan k.es d.era anak-anak mereka.

 
 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : mStar

Be the first to comment on "Letak Cili Di Tu…t Anak, Antara Sebab Ziana Zain Ingin Cera1 Dulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*