“Lisa Surihani pernah cakap, saya akan lupa dunia” – Saharul Ridzwan

Pelakon terkenal tanah air Saharul Ridzwan kini telah berh1jrah dan kembali menjalani kehidupan berlandaskan jalan yang diredha1.

Bagi Saharul Ridzwan, dia yakin semua orang nak bervbah namun masing-masing ada masanya tersendiri.

Bagi dirinya mungkin banyak sebab kenapa perubahan in terjadi ketika ini di mana umurnya sudah masuk ke 33 tahun.

Antara prinsip yang Saharul Ridzwan pegang ialah segala urusan dan juga uj1an itu adalah darinya dan percaya Allah yang akan bantu dan permudahkan.

Saharul kini mahu mencari kered4an Allah di dunia dan juga di akh1rat. Ini k0mennya kepada portal Mstar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saharul Ridzwan (@saharulridzwan)

“Semua orang nak berubah kepada menjadi lebih baik, mungkin ada yang dah sampai masa dan dah berubah, atau ada yang belum sampai masa.”

“Bagi saya turning point berubah ini adalah tepat pada masanya dan jika nak cakap mengapa saya dah berubah dan berh1jrah saya pun tak tahu, ada banyak juga asbab nya.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saharul Ridzwan (@saharulridzwan)

“Mungkin ianya hadir asbab doa daripada ibu dan bapa saya, atau asbab doa dari isteri, atau asbab jemaah-jemaah yang pernah saya jumpa.”

“Apa yang saya percaya, ianya merupakan kuasa d0a orang lain dan juga takd1r Allah yang dah aturkan.”

Saharul Ridzwan sempat teringat kata-kata dari Datin Lisa Surihani semasa nama sedang berada di kemuncak dulu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saharul Ridzwan (@saharulridzwan)

“Saya ingat Lisa Surihani cakap, masa tu saya pengambaran dengan dia, dalam cerita Maskara, tahun 2013.”

“Lisa pernah cakap pada saya, Saharul, satu hari nanti bila you dah naik, you mesti lupa dunia, lupa semuanya, akan jadi lost kejap.”

“Masa itu saya terus cakap kat dia, tak ada lah takkan saya macam tu! Takkan saya buat seperti itu. Lisa kata semula, tak pa tengok lah nanti.”

“Rupanya apa yang Lisa cakap tu betul. Industri hiburan ini memang sangat tough, sama ada kita nak hadap atau pun tidak. Kalau kita tak kuat, kita akan habis.”

Bermula sebagai seorang model, Saharul kemudian terjun ke dunia lakonan selepas diperkenalkan seorang penggaya rambut kepada pihak produksi.

“Ada sekali tu seorang hair stylist cakap pada saya, nak jadi berlakon, saya kata nak, itulah saya mula jadi pelakon. Bermula jadi extra saja, dengan bayaran RM50.”

“Rezeki saya yang Allah beri saya dalam industry ni kejap, orang yang mula-mula naikkan nama saya ialah Sheila Rusly dan abang Jinggo. Itu mula jadi pelakon hero.”

“Dulu saya pernah tidur dalam kereta, masa tu. Lepas tu sikit demi sikit Allah bagi kesenangan dunia.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saharul Ridzwan (@saharulridzwan)

Pengh1jrahan Saharul Ridzwan kini membuatkan dirinya turut berubah, dan lebih percaya rezeki itu adalah dari Illahi.

“Kita cakap pasal duniawi, pasal payment, dulu kalau hanya ada seribu atau dua ribu dalam bank, kita akan tanya macam mana ni. Payment tak dapat lagi kita akan minta sampai mar4h-mar4h dan kita nak paks4.”

“Sekarang dah tak macam tu, walau ada duit sedikit, kita tenang dan rileks. Kalau ada payment tak masuk, kita minta tapi tak adalah sampai nak mar4h, sebab percaya yang nak bukakan hati untuk bayar tu pun Allah juga.”

Jelas Saharul Ridzwan hidupnya kini lebih tenang, dan baginya, rezeki semakin melimpah setelah berh1jrah.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "“Lisa Surihani pernah cakap, saya akan lupa dunia” – Saharul Ridzwan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*