Ada Cop Sirim? Tokti Dimalukan Oleh Facemask Ini! Putus 2 Kali Semasa Live

Beberapa hari ini, hang4t diperkatakann mengenai isv pelitup muka yang perlu mempunyai cop SIRIM, difahamkan lebih selamat digunakan, berkualiti dan mematuhi standard bagi pengguna.

Pelitup muka havk!

Salah seorang yang bersetuju dengan hal tersebut adalah pengasas pelitup muka terkenal di Malaysia iaitu Dato’ Jovian Mandagie apabila menyatakan peratvran berkenaan mampu membanter4s pelitup muka ‘hauk’ di pasaran.

Ternyata ulasannya mendapat kec4man ramai kerana merasakan apa yang diucapkan menantu kepada Perdana Menteri Malaysia itu sangat tidak mewakilkan rakyat biasa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovian Mandagie (@jmandagie)

Macam tu je kant0i

Susulan daripada itu, net1zen di media sosial seakan ‘memulangkan paku buah keras kepada’ kepada kenyataan pereka fesyen tersebut apabila memuat naik kembali video live di aplikasi TikTok berkenaan mask jenamanya yang terputus dengan mudah ketika mahu digunakan oleh penyanyi nombor satu negara, Dato’ Seri Siti Nurhaliza.

“Hauk betul mask kau bang…” Susulan menerima kec4man tak berpenghujung dari net1zen, tvlar satu video bagaikan ‘k1farah’ atas tindakan menantu Perdana Menteri tersebut yang sedang membuat demo penggunaan pelitup muka mereka, tiba-tiba putus semasa sedang ditarik.

“Masa mula2 ingatkan tertarik kuat, Iast2 bila 2 kali putus, keras Tokti kat situ.” – Netizen.

@najjwaaaaaaa #jovian #jovianmask #tokti #omg #whatisthis #lawak #lawakmalaysia #viral #trending #mask #covid19 #sirim ♬ Oh No – Kreepa

Terkedu Tokti Kat Situ

Menampilkan penyanyi nombor satu negara sebagai ikon untuk demontrasi pelitup muka tersebut, berlaku kejadian tak diinginkan ketika Dato’ Sri Siti Nurhaliza mask yang ditarik tiba-tiba terputus buat mereka terkedv.

Lebih memalvkan, saat pengasas tersebut mengambil satu lagi mask yang lain sebagai ganti, ianya juga turut putus semasa sedang ditarik bagi menguji ketahanannya.

Tali mudah putus

“Kita patut berterima kasih kat Tokti…” Menjengah ke ruangan komen, rata-rata net1zen melvahkan rasa ger4m dengan kualiti pelitup muka jenama terkenal tersebut yang sedia maklum tidak berkualiti sejak pengeluarannya pada tahun 2020.

Malahan, ramai yang mengucapkan terima kasih tak terhingga kepada Tokti atas ‘jasanya’ membuktikan mask keluaran tersebut sememangnya ‘hauk’.

“Memang hauk ye mask dia…”

Diam2 TokTi tolong rakyat

Ni bukan SIRIM, ni SERAM

Sekejap je Allah nak tunjuk

‘Hauk’ tuju kepada Jovian Mask Tiruan

Walau bagaimanapun, menerusi Insta Story Dato’ Jovian, dia telah menjelaskan istilah ‘hauk’ yang dimaksudkan adalah pelitup muka Jovian yang palsu dan tidak ada niat sama sekali memperkecilkan jenama keluaran syarikat lain.

Tambahnya lagi, lebih dua tahun pelitup muka Jovian palsu ini berleluasa di pasaran dengan meniru rekaan, monogram, gambar promosi dan logo demi kepentingan mereka.

Berhentilah menfitnah, selidik dulu kalau nak kecam

Tak hanya itu, beliau juga sempat menitipkan pesan supaya berhenti mencaci dan menfitnah perniagaannya kerana jenama Jovian sudah lebih 15 tahun berada di pasaran.

Beliau juga berharap agar isu ini habis disini sahaja dan meminta untuk orang ramai menyelidik dahulu sebelum menghentam dengan sesuka hati.

Mana-mana jenama pun selesa pakai kalau sesuai dengan kulit wajah dan kualiti. Tepuk dada tanya selera.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : Instagram Jovian, OMM

Be the first to comment on "Ada Cop Sirim? Tokti Dimalukan Oleh Facemask Ini! Putus 2 Kali Semasa Live"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*