Memualkan! Prof Ridhuan Tee, Ustazah Asma Harun Bidas Muzik Video Lagu Raya Aliff Syukri

Lagu nyanyian Datuk Seri Aliff Syukri nampaknya mendapat perhatian para ilmuan, menteri dan juga agamawan.

Sebelum ini pihak menteri ada memberi pandangan dan mengatakan muzik video itu tak patut dikeluarkan kerana menampilkan penari iring yang tersasar dari adab serta budaya dan juga aj4ran ag4ma.

Kita dua orang lagi tokoh memberi pandangan tentang lagu dan juga muzik video lagu nyanyian Aliff Syukri ini.

Yang pertama ialah dari Prof Dr Mohd Ridhuan Tee, lecturer yang juga seorang penceramah bebas.

“Saya agak kecew4 dengan lagu raya hari ini sudah hilang jati diri. Mengapa lagu-lagu hari ini tak sedap didengari. Malah lebih tervk lagi terk1nja-k1nja, terjer1t-jer1t seperti orang hilang ped0man.”

“Yang ma1ang lagi, ada pula menyanyikan lagu raya bersama-sama bap0k, rosak lagu raya sampai mak sendiri tak sanggup nak tengok. Ada penyanyi yang puji lagunya sendiri walhal yang mendengar merupakan peminat serta para pendengar. Oleh itu sila dengar suara hati pendengar.”

Selain dari teguran Ridhuan Tee itu, lagu serta muzik video lagu ini turut mendapat tegvran dari Ustazah Asma Binti Harun, seorang penceramah bebas yang terkenal.

Kata ustazah Asma, dah ramai yang tegvr, namun ianya tak diendahkan oleh tuan punya badan hanya sebab mahukan popvlariti.

“Ramai yang dah tegvr, tapi ianya diabaikan demi nak trending jadi nombor satu serta nak publ1siti murahan.”

“Tak ada sekelumit rasa ma1u, tetapi dia berbangga pula dengan views serta tontonan yang tinggi.”

“Patut waktu akhir Ramadan ini dimanfaatkan dengan baik mungkin. Namun perkara macam ni pula yang dinaikkan.”

Kata ustazah Asma lagi, ini bukan kali pertaam terjadi, malah asyik berulang saja.

“Bukannya kali pertama, tapi ia sengaja diulang untuk raih popularity.”

Namun apa yang merisavkan ialah penampilan lelaki yang seakan wanita yang dit0njolkan dalam muzik video itu.

“Watak lelaki dengan solekan siap pakai gincu dan pakai hiasan wanita telah diangkat dan dit0njolkan secara terbuka.”

“Jangan angkat budaya yang dil4rang oleh Rasul dan juga Illahi iaitu lelaki yang menyerupai wanita. Video ini secara terang tampilkan penari iringan yang solekannya seakan wanita, maaf ia amat memalvkan.”

Selain itu, Ustazah Asma turut melbel cara tarian penari lembut berkenaan agak memvalkan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber :Facebook Ustazah Asma, Ridhuan Tee

Be the first to comment on "Memualkan! Prof Ridhuan Tee, Ustazah Asma Harun Bidas Muzik Video Lagu Raya Aliff Syukri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*