Akhirnya! DS Rosmah Ambil Tind4kan Selepas TuIar Gambar Najib Bersama Isteri Baru!

MEDIA sosial dikejvtkan dengan sekeping foto mengaitkan bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bersama lima individu lain.

Menerusi Twitter @Salim_Iskandar yang membuat pendedahan berkenaan, Najib dipercayai bergambar dengan sebuah keluarga selain di sebelah beliau dilihat seorang wanita sedang merangkul erat lengannya.

Lebih mengejvtkan apabila individu berkenaan turut mendkwa wanita yang dikatakan bekas pramugari itu adalah isteri Najib.

“Dulu dia kerja stewardess (pramugari). Yang kenalkan bossku (Najib) dengan dia adalah abangnya.

“Dia ni bekas CEO Malaysian Tourism Exchange (Matex),” jelasnya.

Dalam pada itu, pelayar Twitter berkenaan turut berkongsi mesej menerusi WhatsApp yang diterima berhubung kesahihan gambar tuIar berkenaan.

“Gambar ni tok (Datuk) no issue sebab tu memang wife bossku yang sah,” demikian yang tertulis dalam tangkap layar mesej berkenaan.

Seorang individu membuat lap0ran kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) meminta s1asatan dibuat terhadap penyebaran gambar bekas Perdana Menteri,

Datuk Seri Najib Razak dengan seorang wanita yang memeluk lengan kirinya dalam satu majlis yang tular dalam media sosial.

Individu itu yang merupakan rakan kepada keluarga akrab Najib dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor membuat laporan di Ibu Pejabat SKMM di Cyberjaya, Selangor petang semalam

Dalam laporan tersebut, individu yang enggan dikenali itu mahu s1asatan dijalankan sekiranya hasil siasatan membuktikan gambar berkenaan telah diedit dan keterangan pada gambar juga tidak benar.

Malah, individu itu meminta tindakan diambil dari sudut und4ng-und4ng terhadap pihak yang menyebarkan gambar beserta keterangan gambar yang tidak benar.

“Saya telah menunjukkan gambar dan kapsyen kepada Datuk Seri Najib Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor di mana kedua-dua mereka sangat terkejut memandangkan ia tidak benar sebelum meminta bantuan saya membuat lap0ran kepada SKMM bagi tindakan selanjutnya.

“Saya membuat laporan ini bagi pihak Datuk Seri Najib dan Datin Seri Rosmah dan seperti yang mereka minta, mereka memohon satu s1asatan diambil sekiranya hasil siasatan membuktikan gambar berkenaan diedit dan kapsyen terbabit tidak benar.

“Saya juga mem0hon tindakan diambil terhadap pihak berkaitan dari sudut und4ng-und4ng,” katanya kepada Utusan Malaysia.

Sejak semalam, tuIar sekeping gambar menunjukkan seolah-olah Najib dalam satu majlis dalam sebuah premis persendirian dengan seorang wanita yang memeluk erat lengan kirinya dan diapit empat individu lain.

Wanita terbabit menjadi tanda tanya dalam kalangan net1zen di mana beliau kelihatan tersenyum dan mesra berada di sebelah Najib, sehingga ada yang mengatakan wanita m1steri itu isteri baharu Najib.

Sementara itu, jurucakap MCMC ketika dihubungi mengesahkan telah menerima lap0ran tersebut semalam.

Gempar! Najib sudah ada isteri kedua? Ada yang sangsi, foto mesra mungkin ‘photoshop’

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet tidak menyangka bekas perdana menteri itu mempunyai isteri lain selain Datin Seri Rosmah Mansor.

“Berani juga kahwin lagi satu walaupun muka isteri pertama garang.

“Berkahwin lagi atau dah lama tapi tidak dikhabarkan?

“Ini baru betul, nak malu apa bossku! Perkara halal,” ujar beberapa net1zen.

Ada yang menyatakan ia adalah disunting.

Bagaimanapun ada pula yang menyatakan bahawa foto yang tersebar itu telah disunting.

Kata mereka, Najib mungkin bergambar kenangan dalam satu majlis dipercayai sambutan hari jadi seperti yang dilihat ramai.

Namun wujud kesangsian pada bahagian tangan wanita yang sedang merangkul lengan Najib.

Najib dikatakan berkahwin dengan individu tular itu pada 2018.

Najib dikatakan berkahwin dengan individu tular itu pada 2018.

“Macam photoshop, kenapa tangan bini dia kabur? Posture pun pelik,” komen seorang pelayar.

Najib merupakan bekas Perdana Menteri ke-6 yang terpalit dengan pelbagai dakwaan rasuah dan 1MDB.

Beliau juga terkenal dengan tagline ‘malu apa bossku’ dalam kalangan pengikutnya.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : Utusan

Be the first to comment on "Akhirnya! DS Rosmah Ambil Tind4kan Selepas TuIar Gambar Najib Bersama Isteri Baru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*