Dikec4m Hebat! Aina Abdul Jelaskan Sebab Bawa Gaya Biarawati, Ini kata Ustaz Azhar Idrus!

Di sebalik kemeriahan sidang media konsert A Night With Aina Abdul 2.0 yang berlangsung petang semalam, muncul pula krit1kan tidak enak mengenai imej yang dibawa penyanyi yang bervokal mantap itu.

Ia berikutan gaya tudung yang dipakai oleh pelantun Sepi itu dikatakan menyerupai biarawati sekaligus mengvndang kecman daripada net1zen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

Menerusi beberapa hantaran di media sosial mengenai sidang media tersebut, rata-rata daripada mereka meluahkan rasa terkejvt serta kecew4 berikutan penampilan Aina dianggap menyentuh sensit1viti agam4.

Malah, ada juga yang mempersoalkan mengapa Aina memilih gaya sedemikian.

Namun begitu, tidak kurang juga terdapat segelintir net1zen berseloroh dengan menyifatkan gaya tudung Aina seperti jururawat terdahulu dan mengambil kesempatan itu dengan menasihatinya untuk lebih berhati-hati dalam berfesyen.

“Masa nak naik punya cantik bertutup bila dah terkenal, Allahuakhbar tudung pun macam paderi.

“Semoga berjaya Aina Abdul. Tetapi tolong pada masa akan datang agar pakai tudung yang lebih sopan. Ini sudah lebih ke arah biarawati,” komen mereka.

Aina Abdul Beri Penjelasan

Enggan isu tersebut menjadi lebih besar, Aina tampil memberi penjelasan mengenai gaya imej berkenaan.

“Sebenarnya look harini memang kita nak tampilkan macam ni, bukan sebab apa tapi ni memang brand Aina Abdul.

“Memang akan ada elemen macam ni, surprise punya elemen. Saya suka fesyen, wlaaupun nampak macam ‘sister’, saya hanya menghargai benda tu sebagai fesyen sahaja,” katanya.

Tambah Aina, fesyen yang digayakan itu juga hnaya sekadar ‘statement’ yang bersifat sementara.

“Fesyen hanya untuk ‘statement’, temporary statements. Bukan kita pakai macamni, saya berubah saya memuja something. Ini cara saya untuk memberi inspirasi kepada mereka yang mahukan sesuatu yang lain.

“Bagi di luar sana, kalau nak follow, follow lah, if tak saya bukan suruh semua orang pakai tudung macam ni. Kalau nak pakai, good for you,” katanya lagi.

Aina berkata demikian di majlis sidang media konsert A Night With Aina Abdul 2.0 yang berlangsung di EQ, Kuala Lumpur petang semalam.

Ditanya Pakai Tudung Menyerupai Rahib, Ini Jawapan Ustaz Azhar Idrus!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : Youtube

Be the first to comment on "Dikec4m Hebat! Aina Abdul Jelaskan Sebab Bawa Gaya Biarawati, Ini kata Ustaz Azhar Idrus!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*