Dipukvl Dengan Kayu, Anak Hampir Dicvlik, Ini Keadaan Lufya Omar!

Pelakon Lufya Omar, 37 tahun, melalui satu detik yang amat mencem4skan baru-baru ini.

Melalui satu posting, Lufya memberitahu dirinya telah diceder4kan oleh seorang lelaki yang tak dikenali dalam satu percubaan mencvlik anak perempuannya iaitu Laana Haura, 5 tahun.

Kejadian ini berlaku pada hujung minggu lalu iaitu pada petang Ahad baru-baru ini.

Lufya berkata dia terus cuba pertah4nkan anaknya dari diambil lelaki berkenaan dan telah dipvkul dengan sebatang kayu di badan dan juga di mukanya.

“Dua hari lepas saya diser4ng oleh seorang lelaki yang mahu menculik anak perempuan saya. Ketika tu kami berada di taman permainan kanak-kanak di Kota Damansara. Jam masa tu dalam waktu 4 petang hingga ke 5 petang.”

“Individu disyaki seorang lelaki Melayu yang amat d4yus telah memvkul saya guna kayu di bahagia kepala saya, dan juga badan dan telah menyebabkan saya terceder4.”

“Syukur pada Illahi, alhamdulillah anak dan juga diri saya telah selamat.”

Melalui detik yang amat cem4s ini, Lufya akvi semua yang berlaku atas izin Allah juga, termasuklah diri dan anaknya terselam4t.

“Kalau ikutkan orang yang cuba ambil anak dan menyer4ng saya itu, badannya agak besar dan memang kuat. Tapi semua dengan izin Allah, akhirnya saya dapat juga melaw4n dan selamatkan anak saya.”

“Syukur sangat, moral dari kisah ini ialah kita sentiasa harus bersedia dan alert dengan keadaan sekeliling. Orang zaman sekarang ini sanggup buat apa saja. Manusia dah tiada kemanusiaan. harap semua dapatlah mendoakan kesembuhan serta keselam4tan saya dan juga anak.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lufya Luvya (@lufyalaana)

Itulah kes yang terjadi kepada Lufya dan anaknya Laana Haura. Mereka berdua kini dalam keadaan selamat saja.

Diruangan komen, ramai rakan artis yang terkejvt dengan kisah yang berlaku ke atas Lufya Omar dan juga anaknya ini.

Apa Nak Jadi dengan dunia ni

Syukur Allah lindung Lufya & Anak

Semoga sentiasa selamat

Semoga diberi Kekuatan & Kesembuhan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : mStar, Kosmo, Utusan 

Be the first to comment on "Dipukvl Dengan Kayu, Anak Hampir Dicvlik, Ini Keadaan Lufya Omar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*