“Kau ingat sikit, ni peserta budak”- Mas Idayu Tengking, sampai menangis peserta cilik

Kini satu rancangan realiti melibatkan peserta cilik atau kanak-kanak sedang berlangsung. Rancangan ini ialah Ceria Popstar Xtra.

Dari satu sedutan video, antara juri yang ditampilkan dalam rancangan ini ialah penyanyi Mas Idayu.

Terkenal dengan sikap beng1s, kali ini, ketegasan Mas Idayu memakan diri, setelah ramai yang tak dapat nak terima dengan sikapnya yang sanggup menengk1ng dan memar4hi peserta cilik.

Jika dilihat dari sedutan video itu, peserta perempuan itu dilihat dalam keadaan s4yu dan sampai mengalirkan air matanya apabila kena tengk1ng dengan juri berkenaan.

Mas Idayu menegvr persembahan peserta berkenaan yang tidak mementingkan kualiti suaranya kerana terlalu asyik dengan tarian.

“Awak tadi menari semua okey, tapi ini pentas nyanyian. Awak kena menyanyi. Jangan suka-suak nak buat macam tadi tu, tapi nyanyian awak semua r0sak.”

Itu ayat dari mulut Mas Idayu dengan nada yang menengk1ng dan kuat.

Ternyata video berkenaan mengund4ng komen yang kurang baik dari para penonton semua yang memberi pendapat tak patut Mas Idayu berkata sedemikian.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Berbeza dengan peserta rancangan realiti orang dewasa, sepatutnya pendekatan yang lebih mesra dan baik perlu diguna pakai untuk rancangan kanak-kanak atau peserta cilik.

Amyna Mina berpendapat: “Sebenarnya Astro kena fikir juga semasa nak pilih juri. Cari yang sesuai, macam ni terjer1t tak sesuai untuk peserta budak.”

Norlailatun Hazlin: “Dia menyanyi pun kelaut, over sangat, meluat pula tengok dia ni.”

Noorizani: “Kau ingat ni peserta orang dewasa jerit macamni, ingat sikit ni budak lagi kot. Lemah semangat budak tu.”

Ini pula komen dari Ceyyoh: “Ni kalau lah peserta itu anak aku, memang dia ni akan kena balik, amboi.”

Ituah pendapat orang ramai tentang Mas Idayu sebagai juri untuk rancangan Ceria Popstar.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber :Youtube

Be the first to comment on "“Kau ingat sikit, ni peserta budak”- Mas Idayu Tengking, sampai menangis peserta cilik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*