“Tak sabar sangat nak cari laki ni….” – Ditudvh Gatal, Ini Jawapan Padu Shila Amzah!

Penyanyi berbakat yang turut dikenali di dalam dan luar negara, Shila Amzah menerima kec4man daripada net1zen ketika berinteraksi menerusi ‘send me anonymous messages!’ di Instagram.

Menerusi perkongsiannya di Instagram Story (IG Story), penyanyi ini menjawab soalan-soalan yang diajukan kepadanya dan salah satu mesej tersebut menudhnya gatal dan tidak matang.

“Alahai macam tak sabar sangat nak cari laki ni, rileks lah jangan tunjuk sangat.

“Dari dulu sampai sekarang suka over kalau bab relationship, tunjuk matang sikit Shila. M4lu lah macam gatal sangat,” tulis netizen itu.

Kemudian, Shila membalas kenyataan netizen tersebut dengan menidakkan tudhan negatif kepadanya.

“Aiyo what is this? Mana Sha pernah cakap benda ni. Kalian ni halusinasi benda lebih-lebih eh padahal Sha tak ada cakap pun.

“And, salah ke kalau nak happy-happy kalau single sekali pun. Hidup jangan jadi pendengk1, b1nasa diri,” tulis Shila.

Kemudian, di IG Story seterusnya, penyanyi yang menempa nama di tanah besar China ini menddahkan hanya dua orang bekas teman lelakinya sahaja yang kacak selepas seorang netizen mengatakan kesemua bekas teman lelakinya kacak.

“Kalau nak timbang tara yang elok (kacak) maybe dua orang je kot, yang lain-lain tu boleh lah.

“Tak handsome tapi dibutakan dengan dengan cinta,” ujarnya.

Terdahulu, Shila berdepan dengan pelbagai komen-komen negatif di media sosial tentang bentuk badannya.

“Saya tak pernah ‘single’ terlalu lama. Hidup saya bosan….”-Shila Amzah

Shila Amzah memberitahu pintu hatinya tidak pernah tertutup untuk menerima kehadiran mana-mana lelaki dalam hidupnya selepas dirinya bercera1.

Menurut lap0ran Harian Metro, penyanyi berusia 32 tahun itu sudah mulai b0san hidup tanpa pasangan.

“Saya tak pernah ‘single’ terlalu lama. Hidup saya bosan kalau kerja saja dan tak ada apa-apa hubungan.

Pun begitu, jelas anak kepada penyanyi ND Lala, dirinya bukanlah tidak boleh ‘single’ terlalu lampu, sebaliknya ia menyeronokkan tapi bukan untuk setiap hari.

“Saya bukanlah tak boleh ‘single’ terlalu lama. Jadi ‘single’ ini seronok tapi bukan untuk hari-hari.”kata Shila.

Pada masa yang sama, Shila meneg4skan dirinya tidak pernah serik untuk mendirikan rumah tangga kerana baginya tidak semua lelaki mempunyai personaliti yang sama.

“Saya juga tak serik untuk berumah tangga sebab saya masih muda dan yakin semua lelaki tidaklah sama.

“Kita tak boleh nak pukul rata semua lelaki.” jelas pelatun lagu Patah Seribu itu.

Malah, ibu kepada anak seorang ibu mengatakan dirinya tidak pernah meletakkan sebarang tanda aras tertentu dalam mencari teman hidup. Menurut Shila, dia hanya mementingkan keserasian diri dan pasangan sahaja.

“Saya dah tak ada ciri spesifik untuk lelaki yang saya mahukan. Orang kata kalau nak doa untuk jodoh perlu spesifik seperti sebelum ini.

“Saya terlalu spesifik sangat macam kena tinggi dan kena pandai. Selepas ini, saya akan lebih terbuka dan tengok mana yang lebih sesuai.”terang Shila apabila disoal mengenai kriteria pilihan hati.

Mengulas lanjut mengenai hal tersebut, penyanyi yang fasih berbahasa cina itu mengatakan keserasian yang dimaksudkan adalah cara bercakap dan berg4duh yang sama.

“Keutamaan saya adalah keserasian dari segi cara bercakap yang sama dan cara berg4duh yang sama. Maksudnya, kita boleh faham bahasa cinta antara satu sama lain.

“Itu semua penting, kalau tak sama jadi penat dan pada saya memang buang masa,” katanya.

Walau bagaimanapun, Shila mengatakan dirinya gembira dengan kehidupannya dan bukannya dalam proses untuk mencari pasangan hidup.

Apa yang dia hendak sampaikan adalah hatinya tetap terbuka dan menerima sesiapa sahaja sebagai pasangan hidupnya.

“Sekarang saya gembira dan bukan dalam proses untuk mencari-cari pasangan hidup baharu. Ia belum lagi, tapi pintu hati saya tetap terbuka untuk menerima orang baharu.

Terdahulu, Shila mengesahkan dirinya sudah bercera1 dengan bekas suami Haris Idraki Elias menerusi perkongsian di laman Instagram dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Seth Uwais, 3 tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv 

Sumber : Instagram Shila Amzah

Be the first to comment on "“Tak sabar sangat nak cari laki ni….” – Ditudvh Gatal, Ini Jawapan Padu Shila Amzah!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*